УОКМС Мукачівської міської ради
П`ятниця, 19.04.2024, 02:52
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

16:28
«16 днів проти насильства»

Ще у червні 1991 року Центр Жіночого Глобального Лідерства www.cwgl.rutgers.edu та учасники Форуму з питань жінок, насильства та прав людини - представники 20 країн світу закликали до проведення Всесвітньої глобальної кампанії “16 Днів проти насильства”.

З того часу до проведення цієї акції, що закликає до припинення усіх форм насильства, в тому числі і проти жінок, долучилося понад 1000 організацій та осіб з більш ніж 100 країн світу.

Україна приєдналась до кампанії “16 Днів проти насильства” у 2000 році за ініціативи Міжнародного фонду  “Відродження” та за підтримки Інституту Відкритого Суспільства, а вже у 2001 ця акція вийшла на загальноукраїнський рівень, об’єднавши 20 регіонів України та 75 державних та неурядових організацій.

Проведення цьогорічної акції координують Жіночий Консорціум України, Державний комітет у справах сім’ї та молоді та міжнародна організація Вінрок Інтернешнл.

Ключові дати акції «16 днів проти насильства»:

• 25 листопада – Міжнародний день ООН з викоренення насильства щодо жінок – присвячений сестрам Мірабаль, які були жорстоко вбиті під час диктатури Трухильо у Домініканській Республіці у 1960 році;

• 1 грудня – Всесвітній день боротьби із СНІДом. Вірус імунодефіциту людини та синдром набутого імунодефіциту стрімко поширюється у цілому світі;

• 2 грудня – Міжнародний день боротьби за відміну рабства. У цей день у 1949 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми та з експлуатацією проституції третіми особами;

• 5 грудня – Міжнародний день волонтера. Волонтерство сьогодні – це потужний громадський рух, що має свої організації майже у всіх країнах світу, і давно вже переріс як національні кордони, так і сфери застосування волонтерської праці;

6 грудня - Річниця з дня “Монреальської різанини”, коли 14 жінок-студенток були вбиті злочинцем лише через те, що “вони були феміністками”;

10 грудня – День Захисту Прав Людини. 10 грудня 1948 року уряди країн-членів ООН визнали права людини “на життя, свободу та недоторканість особи для всіх без винятків”, підписавши Загальну Декларацію Прав Людини.

  

В рамках акції в навчальних закладах проводяться тренінги, круглі столи, дискусії та дебати, семінари та лекції, виставки, трансляції освітніх програм, конференції, громадські слухання та інші заходи.

Ось і в цьому році у Мукачівському ліцеї волонтер Закарпатського благодійного фонду ВСМ  Брижак В. та практичний психолог Брижак Н. зібрали учнів 11- ю класу на дискусію з елементами тренінгу «МИ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА».

Цікава форма проведення та різноманітні види роботи дали можливість учням отримати інформацію про види насильства, почути від волонтера вражаючі факти про кількість людей, що потрапляють у «рабство» з необережності та інших складних життєвих обставин, ознайомитися  з правилами запобігання небезпечних ситуацій. Виготовлення групових проектів та їх презентація дали змогу учням задати один одному запитання, обговорити ситуації та спільно визначити шляхи їх вирішення. Адміністрація Мукачівського ліцею та учні 11 класу вдячні волонтерам благодійного фонду ВСМ за потрібну та корисну співпрацю.

  

Переглядів: 787 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради