УОКМС Мукачівської міської ради
Четвер, 25.04.2024, 06:44
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

22:16
Cемінар-практикум заступників директорів по навчально-виховній роботі

Учитель готується до

хорошого уроку все життя...

Така духовна і філософська

основа нашої професії і технологія

 нашої праці: щоб дати учням

 іскорку знань, вчителеві треба

 ввібрати ціле море світла

Під таким девізом 15 грудня 2011 року у ЗОШ І-ІІІ ступенів №13 був проведений міський семінар-практикум  заступників директорів по навчально-виховній роботі на тему «Забезпечення ефективності методичної роботи як основний чинник розвитку інноваційного потенціалу педагогічних кадрів».

Метою загальноосвітньої школи ХХІ століття є формування індивіда, здатного вийти за межі отриманих знань, відкритого до інновацій, саморозвитку та безперервної освіти протягом життя. Тому робота вчителя – це творчість, а не буденне зштовхування в голови дітей знань. Сучасні освітні парадигми особистіснозорієнтованого, розвивального, креативного навчання ставлять на перший план не передачу учням готового соціального досвіду, а підготовку їх до самостійного здобування знань та творчої праці в будь-якій сфері людської діяльності.

 "Від творчо працюючого вчителя – до творчого колективу" - одна з тез, яка є домінуючою в діяльності педагогів  нашої школи. Відтак, учителі під час проведення відкритих уроків продемонстрували уміння застосовувати сучасні технології навчання, так званий інтерактив.  Подорож до чарівної країни дитячих мрій, проведена у ігровій формі Машікою В.М., засвідчила професійні висоти вчителя, навчальні досягнення учнів 2-А класу.

Учні 1-А класу (вчитель Січка В.О.) у цікавій ігровій формі продовжили знайомство з абеткою, одночасно перегортаючи пізнавальні сторінки Червоної книги України.

Актуальністю відзначився інтегрований урок фізичної культури і трудового навчання, проведений вчителем 4-А класу Бігарій Н.С. на тему «До Євро – 2012 залишилось…» .  Свою маленьку частинку до великої перемоги четвертокласники додадуть, відправивши футболістам України сувенірні сорочки, виготовлені дитячими руками.

Новітніх технологій особливо потребує старша школа. Навчання, орієнтоване на профілізацію, вимагає тісної співпраці вчителя і учня.  Уроки, проведені Турянською Л.В., Пасічник Г.В., Попп О.В., засвідчили її високий рівень. На кожному з цих уроків широке застосування  знайшли комп’ютерні технології (урок-проект з української літератури (вчитель Турянська Л.В.), який сприяв поглибленню знань і особистісному зростанню учнів 9-А класу; проблеми спричинені глобалізацією розв’язувалися десятикласниками під керівництвом Пасічник Г.О.; математика (вчитель Попп О.В.) із «сухої» науки перетворилася на справжнє мистецтво і філософію).

Презентація виховної роботи, яка провелась у формі святкового вернісажу на новорічну тематику, продемонструвала, що в нашому навчальному закладі створено всі умови для розвитку юних талантів.

Особливого шарму у роботу семінару додав тренінг на тему «Професіоналізм і особисте зростання педагогів», підготовлений заступником директора по НВР Глебою В.Ю. Незвичайна форма проведення значно активізувала кожного із запрошених.

Загалом, семінар-практикум засвідчив, що робота колективу ЗОШ І-ІІІ ступенів №13 спрямована на всебічний розвиток особистості – формує людину, яка планує життєтворчий процес і живе за цим планом.











Переглядів: 915 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради