УОКМС Мукачівської міської ради
Четвер, 25.04.2024, 04:30
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

16:49
Чисте довкілля - багата Україна!

Під таким гаслом з 5 по 10 липня 2017 року у смт. Міжгір’ї проходив XIV Міжнародний фестиваль МАЛіЖ «Рекітське сузір’я». Цього року МАЛіЖу 15! За сценічне оформлення фестивалю відповідала команда міста Мукачева.
 

Міжнародна акаде́мія літерату́ри і журналі́стики (МАЛіЖ) — громадська дитяча творча організація, головною метою діяльності якої є підтримка творчої діяльності юних літераторів та журналістів, особливо із числа сиріт, малозабезпечених і тих, що мешкають в гірській та забрудненій Чорнобильською АС території. МАЛіЖ заснована в 9 серпня 2002 . Ректором Міжнародної академії літератури та журналістики є заслужений журналіст України, головний редактора суспільної науково-правничої газети "АКЦЕНТ", лауреат Всеукраїнської літературної премії "Гілка Золотого Каштана" Василь Федорович Тарчинець
 

Починаючи з 2004 року МАЛіЖ проводить щороку Міжнародний фестиваль «Рекітське сузір'я», де роботи учасників оцінюються в семи номінаціях («Авторська пісня», «Проза», «Поезія», «Малюнок», «Фотографія», «Журналістика», «Літературно-мистецька композиція»), а з 2017 з`явилася ще одна номінація «Електронні ЗМІ». 
З 2009 року фестиваль проводиться на базі Міжгірського професійного ліцею , де на громадських засадах діє літературно-мистецький центр МАЛіЖ (смт. Міжгір'я, Закарпатська обл.), який очолює директор ліцею, Почесний професор МАЛіЖ Василь Маринець.

 

Основна мета організації: надати можливість кожній обдарованій дитині розкрити талант, поспілкуватися зі своїми ровесниками, відомими письменниками та журналістами, митцями фото і малюнка, композиторами.
 

З різних куточків України приїхали команди талановитих дітей: з Полтавщини, Львівщини, Рівненщини, Херсонщини, Одещини, Вінниччини, Івано-Франківщини.
Закарпаття представляли команди м. Ужгорода та Ужгородського району, 
м. Мукачева, м. Виноградова та смт. Міжгір’я. 
Команду м.Мукачева представляли учні НВК №6 та ЗОШ №13.
До участі у фестивалі команду готували Строїн Л.А. (заступник голови ГО МАЛіЖ Мукачівського відділення), Мішко Т.П. (керівник команди м. Мукачева). 
За сприяння Управління освіти Мукачівського міськвиконкому команда 
м. Мукачева взяла участь у ХІV Міжнародному фестивалі «Рекітське сузір’я». Юні мукачівці достойно представили рідне місто на фестивалі. Серед 18 команд, які змагалися в різних номінаціях, мукачівці здобули хороші результати.

 

Приємно зазначити, що команда м. Мукачева виборола Гран-Прі у номінації «Літературно-мистецька композиція» і отримала цінний приз. Літературно-мистецька композиція на тему «Чисте довкілля – багата Україна» присвячена пам`яті Фенцик Магдалини Іванівни.
Найвищу нагороду «Гран-прі» і цінний приз (телефон) отримала й Строїн Яна (НВК № 6) у номінації «Малюнок».
Дипломом І ступеня у номінації «Авторська пісня» нагороджено Гузинець Дар`ю, а також особливим призом від депутата Закарпатської обласної ради Андрія Шекети. 
Диплом І ступеня здобула Басс Вікторія (НВК №6) у номінації «Журналістика» . 
Дипломами ІІ ступеня у номінації «Поезія» нагороджено Мучичку Юлію-Анастасію (НВК №6) , у номінації «Журналістика» - Гетика Олександра (ЗОШ І-ІІІ ст. №13), у номінації «Авторська пісня» - Кадар Юліанну (НВК №6), у номінації «Малюнок» - Андялошій Бернадет .
Дипломами ІІІ-го ступеня у номінації «Поезія» нагороджено Мішко Каріну (НВК № 6) та Тимошенко Ганну (НВК №6), у номінації «Художнє фото» - Рипкович Адріану та Горвата Володимира(НВК №6).
Мучичка Юлія-Анастасія та Горват Володимир відзначені ректором МАЛіЖу Тарчинцем В. Ф. та нагороджені подяками, як найкращі ведучі .

 

Учасники фестивалю мали можливість не тільки продемонструвати свої таланти, але й отримали змогу вдосконалити свої вміння та здібності, відвідавши майстер-класи досвідчених фахівців Василя Кузана, Ігоря Даха, Людмили Райчук та Лесі Приставської у названих вище номінаціях. Також учні ознайомилися з культурою верховинського краю, побувавши на екскурсіях у с. Колочаві , на Синевирському озері та етнографічному музеї Міжгірського професійного ліцею.
Швидко проминуло шість фестивальних днів, які дали заряд позитивної енергії, наснаги для нових творчих злетів.

 

Учасники фестивалю висловлюють подяку Управлінню освіти, молоді та спорту Мукачівського міськвиконкому, керівникам команди Строїн Ларисі Анатоліївні та Мішко Тетяні Петрівні , директору НВК №6 Маховській Катерині Євгенівні за сприяння і допомогу у підготовці команди та можливість відвідати ХІV Міжнародний фестиваль юних поетів, прозаїків, митців фото, малюнку, журналістики, авторської пісні та літературно-мистецьких композицій «Рекітське сузір’я - 2017».

 

 

 

Переглядів: 331 | Додав: ivannabondaruk1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради