Цінова ситуація на споживчому
ринку області у квітні 2013р. порівняно з березнем позначилася здешевленням
продуктів харчування на 0,3%.
Найбільше знизилися в ціні яйця на
15,1%. Риба та продукти з риби здешевіли – на 0,5%, а саме: риба жива і
охолоджена та оселедці. Серед молочних продуктів подешевшали молоко,
деякі види сирів та сметана. Незначне зниження цін зафіксовано на основні м’ясні
продукти, зокрема, яловичину, свинину та птицю. На 0,2% став дешевшим цукор.
Поряд з тим, овочі
подорожчали на 1,2%. Слід зазначити, що це типова для весняних місяців динаміка цін. Зростання цін було зафіксовано на цибулю ріпчасту, капусту,
буряк, моркву та картоплю. Поряд з тим подешевшали перець, огірки та помідори.
На ринку фруктів загальне зростання цін
становило 0,3% та було зумовлено подорожчанням бананів, лимонів та яблук. У той
же час відбулося зменшення цін на апельсини та мандарини.
Серед олії та жирів
зафіксовано незначне подорожчання соняшникової і оливкової олії та масла вершкового.
Головний спеціаліст-економіст
відділу статистики цін Головного
управління статистики Наталія Гусак
|