УОКМС Мукачівської міської ради
Середа, 24.04.2024, 02:21
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

14:06
День департаменту освіти і науки облдержадміністрації в м. Мукачеві

08 вересня 2016 року в рамках днів департаменту в актовій залі Мукачівської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №1 ім. О.С. Пушкіна відбулася розширена нарада керівників начальних закладів міста Мукачева за участі директора департаменту освіти і науки Закарпатської обласної державної адміністрації Сопкової Ганни Іванівни.

На нараді були присутні також завідувач обласного методичного центру при департаменті освіти і науки Закарпатської облдержадміністрації Лукач А.Ю. та Ремета М.С., начальник відділу управління фінансово-економічної, кадрової, юридичної роботи, бухгалтерського обліку та звітності департаменту освіти і науки Закарпатської облдержадміністрації.

З вітальним словом до присутніх керівників звернулася начальник управління освіти Кришінець-Андялошій Катерина Олександрівна, яка ознайомила присутніх з якою метою всі зібрались.

Цей візит очільників обласної освіти був передбачений планом роботи департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА, який затверджено 15 грудня 2015 року на розширеному засіданні колегії департаменту.

  

У своєму виступі директор департаменту акцентувала увагу за трьома напрямки освітньої діяльності: дошкільна, загальна середня та позашкільна освіта.

Рішення організовувати подібні зустрічі має на меті покращити й оптимізувати роботу кожного працівника освіти, зробити її більш ефективною й результативною.

На порядку денному найнагальнішим завданням є готовність шкіл до нового навчального року.

Директор департаменту зауважила, що у порівнянні з іншими містами та районами області, в місті Мукачеві всі керівники дошкільних навчальних закладів працюють із відповідною фаховою освітою, так як і вимагає законодавча база. Щодо охоплення дітей дошкільною освітою, то  показник у нашому місті один із кращих в області (78%). Денна вартість харчування на одну дитину складає 21 грн. (в м. Ужгороді – 22 грн.), що дає можливість наблизитись до забезпечення харчування відповідно натуральним нормам.

Ганна Іванівна наголосила, що педагогічні колективи Мукачівських дошкільних навчальних закладів приймають активну участь у різноманітних  заходах і конкурсах та три рази поспіль здобули призові місця в обласному  конкурсі «На кращий дошкільний навчальний заклад» (2009 р. – ДНЗ № 5 здобув II місце, 2011 р. – ДНЗ № 41 – I  місце, 2013 р. – ДНЗ № 7 – I  місце).

В загальній середній освіті у своєму виступі директор департаменту освіти і науки звернула увагу на досягнення освітян міста, кадрове забезпечення шкіл, результативність участі випускників у ЗНО-2016 окремо по кожному предмету, в олімпіадах та конкурсах, проаналізувала претендентів на нагородження медалями за 2 роки, проінформувала про необхідність подальшого розвитку інклюзивного навчання в місті.

  

В питанні позашкільної освіти Ганна Іванівна наголосила, що відповідно до змін до законодавства про позашкільну освіту, питання реорганізації, ліквідації та створення навчальних закладів системи позашкільної освіти належить до компетенції органів місцевого самоврядування

Лукач Андріана Юліївна, директор обласного методичного центру при департаменті освіти і науки облдержадміністрації, у своєму виступі звернула увагу на зміни до програм початкової школи, концепцію Нової школи, обов’язкову нормативно-правову базу в навчальних закладах та нові програми для зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року.

Ремета М.С., начальник відділу управління фінансово-економічної, кадрової, юридичної роботи, бухгалтерського обліку та звітності департаменту освіти і науки Закарпатської облдержадміністрації, виступаючи перед керівниками освітніх закладів, акцентувала увагу на фінансово-господарській діяльності навчальних закладів, а також на своєчасній оплату праці освітян.

В завершенні наради Сопкова Г. І. роздала всім присутнім керівникам пам’ятку з переліком нормативно-правових документів, які мають бути у навчальних закладах і якими вони мають керуватися у своїй роботі.

Переглядів: 1090 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради