УОКМС Мукачівської міської ради
Четвер, 25.04.2024, 17:53
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

15:10
День відкритих дверей у Мукачівській міській раді в рамках проведення Європейського тижня місцевої демократії .

На виконання плану заходів із проведення в м. Мукачеві Європейського тижня місцевої демократії 16 жовтня 2013 року у Мукачівській міській раді відбувся День відкритих дверей для учнів загальноосвітніх шкіл міста, присвячених питанням розвитку місцевої демократії та місцевого самоврядування в Україні, забезпечення прав людини на місцевому рівні та участі громадян у виборчому процесі.


Зустріч учнів 9-11 класів загальноосвітніх шкіл, членів Мукачівської учнівської Ради старшокласників, з керівниками міста та представниками громадських організацій відбулася у сесійній залі виконавчого комітету Мукачівської міської ради. У зустрічі прийняли участь міський голова З.З.Ленд'єл, його заступник М.М.Лабош, секретар міської ради І.Г.Маняк, голова Громадської ради при виконавчому комітеті Мукачівської міської ради М.П.Гомонай, голова громадської організації «Рада почесних громадян м. Мукачева» Є.Т.Федів, депутат міської ради, голова громадської організації «Рідне слово» М.Я.Шушкевич, депутат міської ради, голова громадської організації «Школа безпеки», директор ЗОШ №16 В.А.Ілов.

У своєму зверненні до учнів міський голова обґрунтував думку, чому Україна має обрати шлях європейської інтеграції та розвитку демократичних традицій. Золтан Золтанович акцентував увагу присутніх на тому, що демократія – це, перш за все, повага прав інших та власна відповідальність. Тому молоде покоління має не тільки знати свої права, а і поважати права та інтереси громадян свого міста та держави, брати на себе відповідальність не тільки за власні дії, а і за долю країни в цілому. Міський голова наголосив також на  необхідності вивчення молодими людьми іноземних мов, якщо вони хочуть бути конкурентоспроможними на ринку праці.

Секретар міської ради І.Г.Маняк розповів юним мукачівцям про структуру та функції міської ради та висловив надію, що сучасна молодь буде займати активну життєву позицію щодо долі власного міста.

Учні не тільки цікавилися питаннями щодо вступу нашої країни до Євросоюзу, прозорості виборчого процесу, але й самі запропонували цікаву ідею про створення у нашому місті молодіжного євроклубу. Дана пропозиція знайшла позитивний відгук з боку міського голови, який зазначив, що радо підтримає цю пропозицію. Золтан Золтанович за підсумками спілкування зі школярами відзначив, що в місті над Латорицею  підростає надійне, відповідальне покоління, яке має реальний погляд і гарні перспективи на майбутнє.


                   

Переглядів: 754 | Додав: Fvlad9920 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради