УОКМС Мукачівської міської ради
Четвер, 18.04.2024, 17:52
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

09:17
Дитячий табір відпочинку «ЮНІСТЬ» при ЗОШ І-ІІІ ст. №10

З 27 травня по 13 червня 2013 року гостинно приймає всіх бажаючих відпочити та цікаво провести час дитячий  табір відпочинку «Юність», що функціонує при ЗОШ І-ІІІ ст. №10. У таборі творчо працюють 29 досвідчених та енергійних вихователів під керівництвом начальника табору Гелетей Е.М. та старшого вихователя Сокур Наталії Василівни.

Цього року «Юність» зібрала в своїх стінах 360 школярів різного віку від першачків до старшокласників, які вдало поділені на 13 загонів. Незважаючи на різницю у віці, кожен відпочиваючий знаходить заняття в таборі за своїми інтересами. Саме цей принцип і став основою планування виховної роботи табору.


Упродовж табірної зміни щоденно заплановані виховні заходи як загонові, так і загально табірні. Щоб охопити всі напрямки виховної роботи, кожен день в таборі має свою назву. Так 27 травня – День знайомства, коли школярі знайомляться між собою в загоні, адже один загін об’єднує декілька класів. В цей день проводяться ігри на знайомство, інструктажі з техніки безпеки і підготовка до наступного дня – Дня відкриття табірної зміни. Учні вибирають назву загону, девіз, пісню, малюють стіннівку. 28 травня проводився урочистий концерт з нагоди відкриття табірної зміни, де кожен загін себе презентував.

У перший тиждень перебування в таборі «Юність» було проведено також День природи, День розумника, День етикету. Упродовж цих днів школярі брали участь у таких загально табірних виховних заходах, як: вікторина «Люби і знай свій рідний край», інтелектуальній грі «Найрозумніший» та „Лицарському турнірі”, присвяченому Дню етикету. Раді оголосити перших переможців: кращим знавцем природи рідного краю стала Данканич Наталка ( Х загін), достойним носити звання «Найрозумніший» став Глагола Яник (V загін), а у „Лицарському турнірі” перемогу здобув Нечипоренко Віталій (ІХ загін). Переможці та учасники нагороджені медалями та грамотами на традиційній ранковій лінійці.

Другий тиждень перебування в «Юності» розпочався Днем іноземної мови, упродовж якої була проведена гра „Поле чудес” на англійській та німецькій мові, змагання «Євротур» між англійською та німецькою командою. Сьогодні, 4 травня, в таборі «Юність» оголошено День музичного мистецтва. Всіх охочих запрошено до участі в конкурсі «Караоке на майдані».Попереду заплановано ще багато цікавих заходів. Це «Міс Білосніжка», «Козацькі розваги», «Веселі старти», «У світі казки», «Свято квітів». Вихователі загонів провели бесіди на такі теми: «Що ти знаєш про природу рідного краю», «Лікарські рослини», «Народні легенди».

Табір «Юність» активно співпрацює у проведенні виховних заходів з Будинком школярів, Будинком культури, екоцентром, міською дитячою бібліотекою, центром туризму. Так школярі вже брали участь у біовікторині «Літо в природі» (екоцентр), екологічній вікторині «Граючи пізнаємо» (екоцентр), в гуртку «Початкове моделювання» (СЮТ). Запланована участь в ігрових програмах «Калейдоскоп забав» , «З нами цікавіше, з нами веселіше», «Юні олімпійці» , «Мандруємо, граючись», «Жителі Спортландії» (Будинок школяра), Дні туризму (центр туризму). Відпочиваючи в таборі, учні відвідують басейн при ЗОШ №11, згідно складеному графіку. 29 травня частина школярів відвідала циркову виставу при Будинку культури. 7 травня планується перегляд лялькової вистави для молодших школярів «Маша та ведмідь». Для старших учнів організовуємо похід у кінотеатр «Перемога» для перегляду кінофільму.Особливий захват викликають в учнів виїзні екскурсії за межі міста.

         

Так 30 травня була проведена екскурсія для учнів старших класів у Ботанічний сад м.Ужгород. 11 червня заплановано проведення екскурсії в санаторій Карпати для учнів початкових класів. Але багато цікавого школярі дізнаються від вихователів і на прогулянках містом. Так школярі побували в замку «Паланок», на Чернечій горі, в центрі міста, в міській бібліотеці, в Пожежній частині, в картинній галереї. На допомогу вихователям на таких прогулянках приходять студенти-практиканти.

Трохи засмучує школярів дощова погода, але на такий випадок плануємо перегляд мультфільмів, кінофільмів, конкурси малюнків, розфарбовок, розгадування загадок, ребусів, виготовлення поробок з кольорового паперу, спортивні ігри в залі, шашко-шаховий турнір, змагання з настільного тенісу, настільні ігри.

Сподіваємося, що друга половина табірної зміни пролетить так само весело та цікаво, і  на дитячому обличчі засяє не одна усмішка, що промовлена дитячими вустами:«Вийди, вийди сонечко!» змінить хмаринку на сонячну днину. Адже нема нічого ціннішого, ніж дитяча усмішка!

 

 

Переглядів: 848 | Додав: Fvlad9920 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради