УОКМС Мукачівської міської ради
П`ятниця, 29.03.2024, 03:35
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

12:37
Для учнів гімназії проведено лекцію на тему «Правда про торгівлю людьми»

Однією із найважливіших проблем сучасності є торгівля людьми. Це негативне явище може виявитися в різних формах – від викрадення людей до їх продажу з використанням обману, шантажу чи уразливого стану особи. Жертви торгівлі людьми використовуються для промислової праці, у порнобізнесі, як донори для трансплантації тканин і органів тощо. На сьогодні проблема боротьби з торгівлею людьми (особливо жінками) стала надзвичайно актуальною для нашої держави. Україна, як і більшість країн Центрально-Східної Європи, вже має досить тривалий сумний досвід втрати значної кількості жінок і дівчат, вивезених з її території за кордон, де вони стають жертвами різноманітних методів та форм експлуатації.

Проблема торгівлі людьми вперше  була піднята правозахисниками на початку ХХ століття. У той час з'явилися терміни «біле рабство», «торгівля людьми», «контрабанда людьми». А вже наприкінці ХХ століття з його проявами  зіткнулась і Україна.

Вже не перший рік в школах нашої країни проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», головною метою якої є привернення уваги до проблем насильства в сім'ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, захисту прав жінок і дітей.

В рамках даної акції 19 листопада 2014 року в Мукачівському НВК «Школа І ступеня-гімназія» за сприянням волонтера Закарпатського благодійного фонду ВСМ  Лешко Р.В. та практичного психолога школи Синишиної М.Ю. для учнів 5(9)А класу було проведено лекцію на тему «Правда про торгівлю людьми». Метою проведення заходу було підвищення рівня знань щодо поняття «торгівля людьми», прав та свобод громадян за кордоном, міжнародних документів про боротьбу з торгівлею людьми.

Захід був побудований таким чином, аби учні мали змогу поділитись своїми емоціями, знайти щось нове, закріпити свої знання, уміння і навички. Заходи щодо профілактики торгівлі з людьми, на нашу думку, доцільно проводити саме з учнями випускних класів, задля попередження подальших негативних ситуацій під час виїзду за кордон на навчання, або роботу.

  

Крім цього, систематично проводяться виховні заходи з питань толерантного ставлення до людей з обмеженими фізичними можливостями, насильства та жорстокого поводження з дітьми. Учні школи мають змогу відвідувати гурткові заняття програми «Рівний рівному». А також з метою подолання негативних явищ в молодіжному суспільстві. введено курс «Сімейні цінності».

Переглядів: 762 | Додав: Fvlad9920 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради