УОКМС Мукачівської міської ради
Субота, 20.04.2024, 09:18
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

10:30
До уваги директорів та вчителів шкіл міста! Розпочався відбір підручників для 4 та 7 класів

Дорогі освітяни, ви вперше отримали можливість вплинути на те, за якими підручниками навчатимуться ваші учні. Давайте спільними зусиллями оберемо найкращі видання! Просимо вас бути організованими та відповідальними, адже йдеться про дуже важливу і масштабну справу, до якої будуть залучені всі школи України.

Згідно з новим положенням про конкурсний відбір підручників для 4 і 7 класів загальноосвітніх навчальних закладів, вчителі отримають можливість ознайомитися з підручниками, що пройшли експертизу та обрати їх для своєї школи.
Експерти, що оцінювали підручники, користувалися репозитарієм для їх перегляду. З результатами експертизи можна ознайомитися на репозитарії (http://ua.lokando.com/).
Схвалені експертами підручники стали доступними для шкіл з 2 березня 2015 року. Це фрагменти обсягом 60 сторінок зі змістом, які можна вільно переглядати та завантажувати, навіть без реєстрації у репозитарії. Повні тексти підручників також будуть доступні для завантаження і перегляду, але в захищеному вигляді.
Учителям
З 2 березня 2015 року ви можете знайомитися з підручниками для 4 і 7 класів. Для цього натисніть посилання на підручники відповідного класу. Перейшовши за таким посиланням, ви побачите сторінку з переліком предметів. Клацнувши потрібний предмет, ви відкриєте тематичний набір, що містить всі доступні для відбору підручники з цього предмета. Передивлятися ви зможете фрагменти підручників (60 стор. і зміст). Спеціально реєструватися для цього на сайті вам не потрібно.

Підручники для 4 класу

Підручники для 7 класу

Відео, на якому показано, як знайти і відкрити відповідні підручники

Якщо виявиться, що ознайомлення з фрагментом не достатньо для відбору підручника, можна завантажити повну його версію. Робити це можуть лише зареєстровані користувачі (в тому числі й школи). Повні версії підручників згруповано у захищені файли за назвами предметів. Оскільки файл може містити кілька підручників, деякі файли досить великі за обсягом. Вводити ключ для активації захищених файлів не потрібно, але врахуйте, що вони відкриватимуться лише до 15 квітня 2015 року включно.

Натисніть посилання на підручники потрібного вам класу. Після цього ви побачите тематичний набір, що містить файли з підручниками для всіх предметів цього класу. Оберіть файл з потрібним предметом і завантажте його на локальний комп'ютер. Після цього вам потрібно пройти просту процедуру його вставновлення (див. відео).

Підручники для 4 класу (повні захищені версії)

Підручники для 7 класу (повні захищені версії)

Відео, на якому показано, як встановлювати захищені версії підручників


Школам
Інформацію про відбір підручників (додаток №3 до наказу Міністерства освіти і науки України від 11.12.2014 № 1461) школи можуть надавати, заповнивши відповідну форму на сайті репозитарія. Порядок роботи при відборі підручників детально описано на сайті Репозитарію навчального контенту.
1. До 3 березня 2015 року школа має отримати на електронну пошту листа з логіном та паролем для входу в репозитарій. (Лист з темою: Конкурс підручників 2015 – лист-привітання від репозитарія.) Увага! Перевірте папку зі спамом на предмет наявності цього листа.
2. Школа має зайти на сайт репозитарія, використовуючи цей логін і пароль, змінити тимчасовий пароль, перевірити свою контактну інформацію, за потреби виправити її та натиснути кнопку Підтвердити. Після цього логін і пароль школи стануть діючими.
3. За відсутності листа школа має перейти за посиланням http://bit.ly/школи і заповнити форму-запит. Через один-два дні школа отримає листа з логіном і паролем на вказану адресу електронної пошти. Далі школа має виконати дії, описані в п. 2.
4. Коли вчителі школи виберуть підручники, школа має заповнити форми для відповідних класів.
Увага! Форми доступні після того, як школа увійде на сайт, використовуючи отриманий логін і пароль.

Нормативні документи конкурсу
Наказ про затвердження Положення.
Наказ МОН від 10.12.2014 р №1454 (Про затвердження складу конкурсної комісії конкурсного відбору оригінал-макетів).
Наказ МОН від 11.12.2014 р №1461 (Про проведення конкурсного відбору оригінал-макетів підручників для учнів 4 та 7 класів загальноосвітніх навчальних закладів).
Наказ МОН від 29.12.14р. №1540 (Про затвердження складу експертів).
Наказ МОН від 06.01.15р. №5 (Про затвердження інструктивно-методичних матеріалів для загальноосвітніх навчальних закладів).
Наказ МОН від 12.01.15р. №9 (Про затвердження інструктивно-методичних матеріалів).
Наказ МОН від 14.01.15р. №12 (Про склад апеляційної комісїї).

Переглядів: 639 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради