УОКМС Мукачівської міської ради
Четвер, 28.03.2024, 12:27
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

08:15
Фестиваль-конкурс військово-патріотичної пісні «Сурми звитяг» - 2012

9 Травня – день, коли ми святкуємо Велику Перемогу. Перемогу добра над злом, перемогу нашого народу над фашистською гідрою.
Ціна Великої Перемоги – це мільйони загиблих, навіки зламані людські долі, невимовний біль та горе учасників воєнних подій. З чоловіків 1922-1923 років народження в горнилі війни живими залишилось лише три відсотки. Майже вісім мільйонів кращих синів і дочок України полягли на полях бою, загинули від тяжких ран у повоєнні роки. Осколки тієї епохи все ще летять і ранять нас, а сама війна назавжди залишиться незагоєною раною.
Події тих днів не повинні згаснути в народній пам’яті. Про це нагадують меморіальні дошки, пам’ятники. Та найголовніший меморіал – людська пам'ять, яку нащадки несуть у вічність у своїх серцях. Ми не маємо права не пам'ятати героїв Курської дуги і Сталінграду, Москви і Києва, визволителів нашого міста.
З кожним роком ще більш важливішими стають для нас будь-яка подробиця, кожна мить, кожна риса титанічної битви нашого народу за свободу. Чим далі відходить від нас та тривожна година, тим величнішими постають подвиги захисників Вітчизни, тим повніше ми усвідомлюємо історичне значення здійсненого.
Саме тому мета фестивалю-конкурсу військово-патріотичної пісні «Сурми звитяг» - відродження і популяризація патріотичної пісні, виявлення талановитої та обдарованої молоді та залучення її до активної участі в культурному житті Закарпаття. Фестиваль став видатною подією та важливою частиною патріотичного виховання нашої юні.
Організаторами фестивалю є Мукачівський Будинок школярів, управління освіти Мукачівського міськвиконкому та відділ у справах молоді і спорту.
В фінальному турі, який був приурочений до Дня Перемоги і проходив біля художньої школи, брали участь кращі солісти та ансамблі середніх та старших класів загальноосвітніх шкіл і позашкільних закладів. Учасники виконували сучасні патріотичні, стрілецькі пісні та пісні військової пори, такі як «Десантний батальйон», «Степом, степом», «Перемога», «9 травня», «Кленова балада», «Про дідуся», «Прокидається Україна» та інші. Присутні на фестивалі мукачівці та гості нашого міста, серед яких було чимало ветеранів, сприймали дитячий спів як найкращий подарунок до 67-ої річниці Перемоги.
Переможцями фестивалю-конкурсу стали: в номінації «Солісти» у середній віковій категорії – ІІ місце - Ганна Гайдаєнко (ЗОШ № 1); ІІІ місце – Вікторія Барань (НВК «Гармонія»). У старшій віковій категорії І місце здобула Тімея Сливка (ЗОШ № 10); ІІ місце – Маріанна Окс (ЗОШ № 6);ІІІ місце – Юлія Розгау (ЗОШ № 7).
В номінації «Ансамблі» І місце зайняв ансамбль НВК «Первоцвіт»; ІІ місце – ансамбль дівчат ЗОШ № 16; ІІІ місце – вокальний ансамбль гімназії.
Грамоти від міського голови вручив переможцям головний спеціаліст управління освіти Мукачівського міськвиконкому - Ігор Дьордьович Бігарій.
Окрасою фестивалю були хореографічні композиції «Веселі чобітки» та «Маленькі гуцулочки», якими порадували глядачів вихованці молодшої групи зразкового хореографічного колективу «Сузір’я» Мукачівського Будинку школярів. Солісти естрадної студії «Акорд» закладу Еліна Касумова, Едуард Шепа та Мар’яна Окс подарували присутнім душевні та мелодійні пісні.
Ми завжди пам'ятатимемо ціну, яку заплатили наші батьки і діди за сьогоднішній мир в Україні, за надану можливість наступним поколінням жити, народжувати і виховувати дітей.
Будемо ж гідні ратного і трудового подвигу наших батьків. Зробимо все від нас залежне, щоб розквітав, ставав красивішим і заможнішим рідний край. Нехай земля радує щедрим колосом, а чисте, мирне небо – сонячними погожими днинами, рясним, своєчасним дощем.

















Переглядів: 1195 | Додав: Fvlad9920 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради