УОКМС Мукачівської міської ради
П`ятниця, 19.04.2024, 22:08
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

08:42
Інструктивно-методичний семінар вчителів 1-х класів

 18 червня  2012 року на базі ЗОШ № 20 відбувся інструктивно-методичний семінар вчителів 1-х класів з питань впровадження Державного стандарту початкової освіти та особливостей організації  навчально-виховного процесу в початкових класах у 2012-2013 навчальному році.
         У роботі семінару взяли участь методист кабінету дошкільної та початкової освіти Закарпатського інституту  післядипломної педагогічної освіти Гордуз Н.О. та в.о. завідувача методичним кабінетом Рубець М.І.

Актуальними завданнями, визначеними Державним стандартом початкової загальної освіти, є оволодіння ключовими компетентностями, які передбачають особистісно-соціальний та інтелектуальний розвиток учнів, формуються на міжпредметній основі та є інтегрованим результатом предметних і міжпредметних компетенцій.

 Головними нововведеннями в початковій школі стане обов'язкове вивчення іноземної мови з першого класу вже з 1 вересня 2012 року та вивчення інформатики з другого класу, тобто з 1 вересня 2013 року.

Методист кабінету дошкільної та початкової освіти ЗІППО Гордуз Наталія Олександрівна ознайомила вчителів 1-х класів зі змінами, пов’язаними з впровадженням Державного стандарту та  особливостями організації навчально-виховного процесу в початкових класах загальноосвітніх навчальних закладів у 2012-2013 навчальному році.

Було наголошено, що назву освітньої галузі "Людина і світ" змінено на дві окремі галузі – "Природознавство" й "Суспільствознавство", назву освітньої галузі "Технологія" – на "Технології". 

           Відповідно до нової редакції Державного стандарту початкової загальної освіти та з урахуванням мети і завдань освітньої галузі "Мови і літератури" виділяються такі змістові лінії: мовленнєва, мовна, соціокультурна і діяльнісна (були мовленнєва, мовна, соціокультурна).  Кількість годин на навчання грамоти зменшилась з 8 год. до 7 год.:

4 год. на читання і 3 год. на письмо у І семестрі

3  год. на читання і 4 год. на письмо у ІІ семестрі

 Освітню галузь "Математика"  доповнено новими змістовими лініями "Сюжетні задачі" та "Робота з даними".

Вивчення змісту освітньої галузі "Природознавство" структуровано за розділами "Об’єкти природи", "Взаємозв’язки у природі", "Земля – планета Сонячної системи", "Україна на планеті Земля", "Рідний край", "Охорона і збереження природи", "Методи пізнання природи".

Зміст освітньої галузі "Суспільствознавство" містить розділи "Людина як особистість", "Людина серед людей", "Людина  в суспільстві", "Людина і світ". 

Зміст галузі "Технології" доповнено змістовою лінією "Ознайомлення з інформаційно-комунікаційними технологіями".

Зміст освітньої галузі "Здоров’я і фізична культура" з урахуванням мети і завдань визначається змістовими лініями "Здоров’я" і "Фізична культура".

Змістові лінії "Музична", "Образотворча" та "Мистецько-синтетична" (відповідно до хореографічного, театрального та екранних видів мистецтва) освітньої галузі "Мистецтво" реалізуються шляхом вивчення  і окремих предметів, і інтегрованих курсів.

     Підсумовуючи виступи доповідачів та учасників обговорення, в.о. завідувача методичного кабінету Рубець М.І. наголосила, що згідно із новим Держстандартом передбачається здійснення особистісно-орієнтованого підходу у навчально-виховному процесі початкової школи, тому значна увага і методичної служби, і кожного педагогічного колективу  і надалі приділятиметься подоланню консерватизму в підходах до навчально-виховної діяльності, впровадженню інноваційних технологій,  створенню психологічної атмосфери формування компетентного учня на засадах співробітництва.
Переглядів: 912 | Додав: Бабуняк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради