УОКМС Мукачівської міської ради
П`ятниця, 19.04.2024, 15:38
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

15:35
Історичний музей «Пам’ять»

Як швидко і нестримно спливає час. Ось вже минуло 67 років з того моменту, коли переможні залпи гармат гучно лунали на теренах нашого краю, вносячи свій вклад у перемогу над гітлерівцями. Подвиг наших солдатів був окроплений кров’ю і потом. Дорога його ціна. Але ніхто не забутий і ніщо не забуте.

Не забувають про цю подію і в ЗОШ № 13. У нашій школі створено історичний музей «Пам’ять», який отримав звання «Зразковий». Тут проходять постійні зустрічі з ветеранами, діти дізнаються багато нового і цікавого про події та героїв Великої Вітчизняної війни. Напередодні свята музей відвідали майже всі учні нашої школи. Більшість екскурсій у цікавій і доступній формі проводить учениця 10–А класу  Тритяк Вікторія  та досвідчений екскурсовод  Шаповаленко Любов Іванівна. Вони  розповідають дітям багато цікавої інформації про подвиги героїв, які брали участь у визволенні Закарпаття проти німецької навали. В шкільному музеї учні мали змогу за допомогою стендів простежити бойовий шлях 254 – ого червонопрапорного полку ППО, який брав активну участь у визволенні Закарпаття. Екскурсоводи  розповіли дітям про героїв, які були учасниками бойових дій за визволення нашого краю. Це Лейтер І., Бобков В., Малінський О.  Цей музей відвідують учні не тільки нашого навчального  закладу, а й інших шкіл міста, про що  свідчать записи у книзі відгуків.




21 та 25 жовтня відбулися зустрічі учнів 5-А та 5-Б та 6-Б і 6-В класів із учасником бойових дій Нагірним Василем Михайловичем.


Учні нашої школи відвідали ветеранів ВВв вдома і привітали їх з річницею визволення. Школярі  5 – Б класу  відвідали  ветерана Великої Вітчизняної війни Лейтер Ганну Гаврилівну. Вона  розповіла дітям багато цікавого про своє життя та про важкі дні війни, свідком яких була.


Учні 7-Б та 9-В класів відвідали музей бойової слави 128-ої окремої механізованої бригади. Учні доторкнулися до історичних документів, відчули атмосферу бойової слави цієї дивізії, яка пройшла героїчний шлях до перемоги.


Ми повинні завжди пам’ятати про ці подвиги, бо мир, який завоювали ветерани, - це найдорожче, що нам  дісталося у спадок, і наш святий обов’язок – не берегти  його.


Переглядів: 771 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради