УОКМС Мукачівської міської ради
П`ятниця, 19.04.2024, 01:39
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

10:51
Йдемо душею до Тараса
     Мабуть, немає на Україні, та й за її межами, де живуть Українці, домівки, світлиці, у якій би не було «Кобзаря» Шевченка або його портрета. Це – великий син українського народу, наш національний геній, пророк.

Магія Шевченкового слова незбагненна, ніби його рукою водив сам Творець. Кріпак, сирота, художник, поет, в’язень і засланець, зневажений і розтоптаний, але не зломлений і не зневірений, за словами французького письменника Луї Арагона, «став класиком для всіх народів. У ньому воскресла вбита тиранією, загублена світом, осміяна шовіністами українська нація – алмазна мова, спожежена історія, безмежна свободолюбність.»
Доброю традицією стало вшановувати у перші весняні дні пам’ять Великого Кобзаря у Мукачівській ЗОШ І – ІІІ ступенів №2, яка носить його ім’я. Але цієї осені у нашій школі відбулося справжнє свято, яке не забудеться ні учнями, ні вчителями, ні гостями школи, - урочистості з нагоди відкриття пам'ятника українському письменнику, поету, художнику, ім'я якого носить школа.
З цієї нагоди з 18 по 23 жовтня 2012р у школі було проведено тиждень «Йдемо душею доТараса».
18 жовтня проводився конкурс на кращий учнівський твір серед учнів 5-11 класів «Полум'яне слово Шевченкове». Захід було організовано з метою популяризації творчої спадщини Кобзаря, утвердження його духовних заповідей, активізації виховної роботи серед учнівської молоді.
У фойє школи було розміщено велику кількість стіннівок на шевченківську тематику, оскільки між учнями 5 -11 класів було проведено конкурс стіннівок на тему: «Йдемо душеюдоТараса», та виставку малюнків за творами Великого Кобзаря.
За цей період у 1 – 11 класах були проведені виховні години «Кобзарю! До тебе йдемо крізь століття», котрі сприяли вихованню національної свідомості учнів, популяризації творчості Кобзаря.
Та найзнаменнішими для всіх шевченквців і гостей нашої школи стали урочистості з нагоди відкриття пам'ятника,які відбулися 23 жовтня 2012року.
Гостями на святі були міський голова міста Мукачева Золтан Ленд’єл, заступник міського голови Михайло Лабош, секретар Мукачівської міської ради Іван Маняк, голова міського об’єднання просвіта Василь Софілканич та творець пам’ятника Михайло Белень, директори шкіл міста та інші мукачівці.
З великим захопленням та цікавістю слухали присутні на святі виступи міського голови Лендьєла З.З, директора школи Ціцак О,М., Софілканича В.В, учениці 11 класу Смужаниці В.,спів хору хлопчиків під керівництвом Волонтира В.І. та виступи танцювального колективу Будинку школяра. Після короткої історії про митця пера та музичного привітання мер міста Золтан Золтанович та директор школи Ольга Ціцак урочисто перерізали червону стрічку та представили всім бюст відомого українця.
Тарас Шевченко для нас не лише геніальний поет. Він – наша душа, сумління і совість, наша мудрість і бунтівний розум, це наша сила. Які б нещастя і муки не випадали на долю українського народу, він вистоїть, якщо з ним буде Тарас Шевченко, його «Заповіт». Він завжди підтримував і підтримуватиме нас, додаватиме наснаги і віри .
Тож звіряймо свої думи і пориви, справи і діяння, мрії і бажання за Кобзарем.

Алла Лендєл, вчитель укр. мови та літератури
Мукачівської ЗОШ І-ІІІ ст.№2
ім. Т. Г. Шевченка








Переглядів: 650 | Додав: Fvlad9920 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради