УОКМС Мукачівської міської ради
Вівторок, 16.04.2024, 18:21
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

21:12
Мукачево — в рейтингу першості і для прийдешніх поколінь

Ще в минулому столітті великий французький натураліст Жан-Батист Ламарк писав, що призначення людини, ніби полягає в тому, щоб знищити свій рід, попередньо зробивши земну кулю не придатною для життя. Тепер ми ще не усвідомлюємо, якої неповторної шкоди завдаємо навколишньому середовищу. Епізоди бездумного знищення довкілля людиною повторюються. Ми нехтуємо пам’яттю людини. Але саме її, згідно з древньою легендою, разом із вогнем, викрав у богів Титан Прометей, щоб вручити людям. Саме пам’ять береже нагромаджений досвід нехтування законами природи і фіксує подальші від’ємні наслідки. Це повинно визначати нашу поведінку в сучасному і майбутньому ставленні до навколишнього середовища.

Один із найважливіших напрямків, пов’язаних з вирішенням проблеми чистоти довкілля, полягає у вмілій пропаганді та агітації. Необхідно виховувати у молоді високу екологічну культуру, свідомість, глибоке розуміння необхідності охорони навколишнього середовища. Це виховання повинно починатися у сім’ї і продовжуватись у всіх навчальних закладах, підприємствах, установах.

  

В Мукачеві в цьому плані систематично проводиться “жива” активна пропагандиська та навчальна робота серед населення та учнівської молоді, проводяться реальні практичні дії по дотриманні чистоти в місті та відновленню і примноженню природи рідного Мукачева.

  

Відрадно відзначити, що  8 жовтня ТОВ “АВЕ — Мукачево” запросило в Парк Перемоги гостей та мешканців міста (дорослих, учнівську молодь та малечу) на святкове дійство “Мукачево — за чисте довкілля”, яке було організоване в рамках програми святкування 10-ти ліття “АВЕ” в Україні. Насичена різноманітними навчально-розважальними заходами, іграми, вікторинами, програма включала в себе ще й найактуальніші майстер-класи та попередньо оголошені дитячі конкурси “Обери чисте майбутнє” -  в номінації  малюнок та в номінації — сувенір “Друге життя відходам”.  Невичерпна фантазія робіт із вторинної сировини для домашнього вжитку вразила відвідувачів цього святкового дійства. Абсолютно всі творчі роботи цих двох номінацій, як малюнків, так і виробів із побутових матеріалів заслуговували особливої уваги і похвали. В кожній із них розкривається внутрішній потенціал наших дітей, який спонукає їх до творчості.

  

З просвітницько-агітаційним сценарієм на тему “Ми - за чисте довкілля” та екологічною модою виступили перед учасниками цього святкового дійства вихованці Мукачівського центру позашкільної освіти (керівники гуртків Глушка Марія Іванівна та Муравйова Марія Петрівна). А майстер-класи від педагогів МЦПО (керівники гуртків — Шітік Віра Петрівна, Токарь Мая Василівна, Дуднік Мирослава Василівна, Ржевська Світлана Олександрівна, Пацкан Вікторія Вікторівна, Черепаня Тетяна Олександрівна) ще раз довели всім присутнім, що можна надати “друге життя” непотрібним речам, що матеріали, які вже використовувались в побуті, можуть ще мати естетичне, практичне і багаторазове застосування.

  

Дуже приємною видалась для всіх учасників цієї святкової програми заключна частина. У відповідності із оцінкою журі, що розглядали творчі роботи конкурсів “Обери чисте майбутнє”,  переможцями були визначені та нагороджені учні ЗОШ І-ІІІ ст. №1, НВК “Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. - дошкільний навчальний заклад” №6, ЗОШ І-ІІІ ст. №7, НВК “Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. - дошкільний навчальний заклад” №15, НВК “Дошкільний навчальний заклад — загальноосвітня школа І ст. - гімназ-ія”, ЗОШ І-ІІІ ст.      № 13 та їх навчальні заклади. Директор ТОВ “АВЕ — Мукачево” Кабай Володимир Володимирович вручив всім переможцям грамоти та подарунки.

  

За активну участь в організації та проведенні святкового дійства “Мукачево за чисте довкілля” особливу подяку, грамоту та призи отримав від ТОВ “АВЕ — Мукачево”  Мукачівський центр позашкільної освіти та його вихованці.

Осінній, але сонячний,  день видався для всіх учасників дійства по-справжньому святковим і теплим, багатим на позитивні емоції.

Участь учнівської молоді в аналогічних заходах ще краще допоможе підростаючому поколінню відчути себе повноправними господарями свого міста, які не тільки будуть цінувати і оберігати природу Мукачева, а й в майбутньому і на далі триматимуть рейтинг першості найчистішого, найздоровішого та найгарнішого міста в Україні.

В.о.директора МЦПО

М. Резнікова

Переглядів: 690 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради