УОКМС Мукачівської міської ради
Середа, 24.04.2024, 04:39
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

10:03
Навчально-методичний семінар вчителів фізики

20 березня 2013 року у Мукачівській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів  № 2 ім.Т.Г.Шевченка відбувся навчально-методичний семінар вчителів фізики  загальноосвітніх навчальних закладів міста, де були присутні вчителі фізики міста, завідувач методичного кабінету Рубець М.І. та адміністрація школи. Тема семінару: " Переваги та недоліки використання ІКТ на уроках фізики ”.


Семінар проходив у формі заняття з елементами тренінгових вправ.

З теоретичною частиною, у вигляді презентації, присутніх познайомила вчитель фізики школи, голова міського методоб'єднання – Русин М.Я. Під час заняття були використані вправи: «Очікування», «Правила роботи групи», «Притча про дзеркала», обмін досвідом «Ти  мені - я тобі».

Присутні об'єдналися у три групи, шляхом вибору смайликів із різними символами. Учасникам необхідно було висвітлити тему уроку «Око й зір. Вади зору», використовуючи різні форми й методи подачі даного матеріалу. Кожна група працювала над своїм завданням: «Подача навчального матеріалу класичним методом», «Подача нового матеріалу, використовуючи тільки ІКТ», «Подача нового матеріалу, поєднуючи класичний метод та ІКТ».

Досвідом роботи з присутніми колегами від кожної групи поділились: Рапинець І.І. ( класичний метод) - вчитель фізики НВК «Гармонія»,    Алмаші І.Г. ( інтерактивний метод) – вчитель фізики ЗОШ № 16 та    Галамба Г.Ф. ( поєднання двох методів) – вчитель фізики ЗОШ № 20. Під час проведення тренінгових вправ учасники  змогли поділитись знаннями, вказати на переваги та недоліки вищезгаданих методів. Хочеться відмітити, що вчителі дуже сумлінно і творчо підходили до виконання поставлених завдань. Для них це було цікаво, незвично і захоплююче.

Також завідувач методичного кабінету Рубець М.І. ознайомила всіх присутніх з особливостями  організації та проведення ДПА з фізики у 2012-2013 навчальному році.

Всі присутні взяли активну участь в обговоренні проведеного навчально-методичного семінару і прийшли до висновку, що не можна повністю відкидати класичний метод і захоплюватися виключно інтерактивним. Необхідно вміло поєднувати обидва методи в своїй роботі, оскільки це сприяє успішному і результативному виконанню завдань, які постають сьогодні перед освітою, а також висловили думку, що семінари у такій формі є ефективними, потрібними і цікавими.


                       


                       

Переглядів: 868 | Додав: Fvlad9920 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради