УОКМС Мукачівської міської ради
Четвер, 25.04.2024, 22:49
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

12:03
Навчально-методичний семінар вчителів географії та економіки

На виконання плану роботи методичного об’єднання вчителів географії та економіки 27 лютого 2013 року в ЗОШ №10 було проведено навчально-методичний семінар по темі: «Формування ключових компетентностей учнів через розв’язання географічних та економічних задач».

                          

Результати участі випускників у ЗНО показали, що завдання практичного характеру, які потребують певних розрахунків, вмінь користуватися масштабом, статистичними даними, формулами викликають особливі труднощі у учнів. Тому, як наголосила  методист методичного кабінету управління освіти Барбаш Олена Олександрівна, головним завданням семінару є підвищення професійного рівня вчителів, які розглядаючи теоретичні аспекти організації роботи з учнями щодо форм організації проблемного навчання з географії та економіки,  мають отримати і практичні рекомендації щодо складання алгоритмів розв’язання географічних та економічних задач.

На етапі підготовки семінару головою міського методичного об’єднання вчителів географії та економіки Біланин Жанною Володимирівною було розроблено проект «Із задачами на ти». Метою проекту є формування електронної бази даних географічних та економічних задач, які можуть бути використанні вчителями для підготовки учнів до предметних олімпіад. Результати реалізації цього проекту були презентовані на семінарі головою творчої групи вчителів географії Заслуженим вчителем України Гравс Ольгою Іллівною.

Важливість розв’язання задач за допомогою топографічних карт на уроках географії було розкрито у доповіді вчителя географії ЗОШ №10 Данилової Ірини Михайлівни, а вчителі Герц Віталій Петрович (ЗОШ №7) та Чир Надія Вікторівна (ЗОШ №20) презентували майстер-класи щодо алгоритму розв’язання цього типу задач.

У кінці семінару вчителі проаналізували результати участі учнів у ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіадах з географії та економіки та відмітили ефективність діяльності міжшкільного факультативу, на якому Герц В.П. працював з обдарованими дітьми саме у напрямку формування навичок розв’язку географічних задач.

 

                       

Переглядів: 1031 | Додав: Fvlad9920 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради