УОКМС Мукачівської міської ради
Вівторок, 23.04.2024, 20:40
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

08:24
Навчально-методичний семінар вчителів історії та правознавства

09 квітня 2013 року  на базі Мукачівського НВК «Первоцвіт» відбувся навчально–методичний семінар вчителів історії та правознавства на тему: «Робота з обдарованими дітьми. Підготовка учнів до предметних олімпіад та конкурсу–захисту науково–дослідницьких  робіт МАН».


Цей семінар був спланований та проведений як комплексний, за участю представників позашкільних закладів освіти, які у своїй діяльності здійснюють розвиток здібностей дітей в напрямку науково-дослідницької діяльності - Мукачівського міського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту та філіалу Малої академії наук на базі Мукачівської станції юних техніків.

Робота з обдарованими дітьми передбачає розуміння особливостей їх психології, володіння педагогами специфічними формами та методами спілкування та розвитку обдарованої дитини. Саме на це зробила акцент у своїй доповіді методист методичного кабінету Барбаш Олена Олександрівна, провівши з учасника семінару міні-тренінг по темі «Обдарована дитина як суб’єкт навчально–виховного процесу».

Теоретичні аспекти з проблемного питання були доповнені та розвинуті вчителями-практиками, які мають достатній досвід роботи з обдарованими дітьми щодо організації науково-дослідницької діяльності учнівської молоді та їх підготовки до предметних олімпіад.

Найбільш ціннім у цьому напрямку є досвід роботи вчителя – методиста Єрахтіної Олени Володимирівни, яка на протязі 11 років готує дітей до конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук. Цей досвід був презентований вчителем у другій частині методичного посібника «Немала наука Малої Академії». Пропоноване видання є підсумком участі учнів НВК « Первоцвіт» у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт дійсних членів Малої академії наук. Це – тези учнівських досліджень з різних сфер науки, бачення їх практичного застосування, спостереження в царині історії, краєзнавства, права, психології та соціології. У різні роки ці роботи відзначені управлінням освіти і науки Закарпатської облдержадміністрації, дипломами МАН Закарпаття, а роботи Щокіної Єлизавети, Овчіннікової Дар'ї та Турчиної Катерини дипломами призерів та лауреатів Всеукраїнського етапу конкурсу-захисту. Вчителем був проведено справжній майстер-клас захисту науково-дослідницької роботи призера обласного конкурсу – захисту МАН учениці 9 класу Карловської Марини, яка  презентувала своєю роботу на тему: «Безпритульні та бездоглядні діти як проблема сучасного українського суспільства».

Приємною несподіванкою було вручення директором СЮТ, керівником Мукачівської філії МАН Закарпаття Годьмаш Василем Петровичем, Грамоти департаменту освіти і науки Закарпатської облдержадміністрації за підготовку призера ІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН Єрахтіній О.В.

Крім того, акцентуючи увагу на наявності певних вимог до підготовки та оформлення науково-дослідницьких робіт у МАН Василь Петрович надав  учасникам семінару методичні рекомендації щодо роботи в МАН. А вчитель історії Мукачівського ліцею Чечур Михайло Михайлович  розповів вчителям про роботу із історичними джерелами при написанні науково – дослідних робіт.

У роботі семінару прийняв участь і директор ЦТКЕС Шкріба Василь Михайлович, який розповів присутнім про організацію участі школярів у історично-географічних експедиціях учнівської молоді «Історія міст і сіл», «Моя Батьківщина – Україна».

Усі вчителі взяли активну участь в обговоренні важливих питань щодо роботи з обдарованими дітьми та висловили думку про необхідність впровадження досвіту вчителів-наставників, вчителів-методистів по роботі з цією категорією учнів.

Наприкінці семінару Барбаш О.О. ознайомила присутніх з новинками методичної літератури.


                         


                         

Переглядів: 770 | Додав: Fvlad9920 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради