УОКМС Мукачівської міської ради
Четвер, 25.04.2024, 21:23
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

20:23
Підростаюче покоління – це обличчя нашої землі, у якого – високі горизонти. І вони – прекрасні.

Виховання починається із засвоєння дітьми духовних надбань рідного народу. Без ознайомлення в сім’ї, дитячому садочку, школі, позашкільному навчальному закладі з культурою свого народу, без пізнання його самобутності, культурно-історичних традицій, звичаїв, обрядів не можна говорити про успіх навчально-виховного процесу. В сучасних умовах суспільного розвитку позашкільні навчальні заклади постають могутніми центрами відродження нації, основне завдання яких - виховання у наших дітей доброти, патріотичних почуттів та національної гордості, духовної єдності поколінь та поваги до батьків, дбайливого ставлення до історичних пам’яток та культурної спадщини рідного народу.

Використання педагогами-позашкільниками найрізноманітніших форм і методів роботи з вихованцями (проведення конкурсів, виставок, круглих столів, акцій, конференцій та ін.) дає в цьому плані чудові позитивні результати.

З метою залучення учнівської молоді до пошуково-дослідницької діяльності, виховання поваги та бережливого ставлення до історико-культурної спадщини українського народу, природи рідного краю, у жовтні 2015 року Закарпатський центр туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді організував і провів обласну краєзнавчу конференцію учнівської молоді «Мій рідний край очима сучасників». Конференція проводилась в два етапи: перший етап - (заочний), під час якого члени журі проводили попередній розгляд представлених пошуково-дослідницьких робіт; другий етап – (очний), на якому проводився захист робіт, які відповідали всім вимогам положення.

  

Відрадно відмітити, що вихованка гуртка «Історичне краєзнавство» Мукачівського центру позашкільної освіти Жупан Ангеліна-Юлія, під керівництвом педагога Перхун Маргарити Ігорівни, підготувала і представила на вищевказану конференцію чудову пошуково-дослідницьку роботу на тему: «Мукачівський монастир на Чернечій горі: історія і сучасність», за яку отримала Грамоту переможця за напрямком «Історичне краєзнавство» і була відібрана кандидатом до складу збірної команди Закарпаття для участі у Всеукраїнському зльоті юних туристів-краєзнавців на VІ Всеукраїнську                  (Х Міжрегіональну) краєзнавчу конференцію учнівської молоді «Мій рідний край, моя земля очима сучасників». Ця зустріч юних краєзнавців з усіх куточків України (Дніпропетровської, Донецької, Вінницької, Житомирської, Запорізької, Київської, Кіровоградської, Закарпатської, Одеської, Рівненської, Сумської, Херсонської, Миколаївської області), а також представників Німеччини, відбулась в м.Миколаїв в обласному центрі туризму, краєзнавства, екскурсій та спорту у листопаді 2015 року. 164 пошуково-дослідницькі проекти привезли із собою на цю краєзнавчу конференцію представники цих регіонів.

  

І тут, вихованка Мукачівського центру позашкільної освіти Жупан Ангеліна-Юлія гідно захистила свою роботу, отримала відповідну грамоту і була делегована на Х Всеукраїнську історико-краєзнавчу філософську конференцію учнівської молоді «Пізнай себе, свій рід, свій нарід», яка відбулась 20-22 січня 2016 року в м.Харків. Організували її проведення, Український державний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді, Комунальний заклад «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради, сумісно з філософським факультетом Харківського Національного університету імені В.Н.Каразіна. У конференції брали участь близько 300 юних краєзнавців з 15 областей України, а також усіх районів Харкова. Під час конференції працювали секції «В пошуках сенсу життя», «Духовні скарби мого краю», «Етнографічні особливості рідного краю», «Глобальні проблеми сучасності», «Життя, творчість, філософські погляди Г.С.Сковороди», «Сенс життя у поглядах сучасної молоді». За «Грунтовну та кращу доповідь» у секції «Духовні скарби мого краю», вихованка Мукачівського центру позашкільної освіти Жупан Ангеліна-Юлія, була нагороджена дипломом філософського факультету Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна та грамотою Комунального закладу «Харківської обласної станції юних туристів» Харківської обласної ради.

Після участі у цих і аналогічних заходах, у нашого підростаючого покоління ще більше збагачуються знання про край, у якому живуть, про який однаково, проживаючи в різних регіонах, можуть розповідати з гордістю, захопленням і пишатись тим, що є на світі така земля – Україна.

 

                                                       Резнікова Магдалина Василівна,

 в.о.директора Мукачівського центру позашкільної освіти

Переглядів: 558 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради