УОКМС Мукачівської міської ради
Вівторок, 23.04.2024, 15:53
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

16:23
«Різдвяна зіронька – 2015»

Всеукраїнський дитячо-юнацький фестиваль естрадної пісні «Різдвяна зіронька – 2015» цього року досягнув свого повноліття. Ось уже вісімнадцять років поспіль він збирає разом талановитих дітей та молодь з усієї України. Озирнувшись на минулі роки можна сказати, що вони були насичені подіями, напруженою працею та творчими звершеннями. Цьогоріч в XVIII-му фестивалі-конкурсі приймали участь солісти, дуети та ансамблі з Києва, Борисполя, Миколаєва, Білої Церкви, Вишгорода, Корсунь-Шевченківського, Харкова, Хмельницького, Білопілля, Вишгорода, Іллічівська, Львова, Староконстантинова, Нетішина, Кіровограда, Херсона, Нововолинська, Волинської, Сумської, Тернопільської, Херсонської, Хмельницької, Кіровоградської областей. А Закарпаття представляли учасники з Ужгорода, Мукачева, Хуста, Виноградова, Іршави, Перечина, Рахова, Тячева, Хустського, Іршавського, Перечинського районів.В конкурсі взяли  участь понад  190 солістів,  13 дуетів та 19 вокальних ансамблів. В фіналі змагалися 69 солістів, 6 дуетів та 13 ансамблів. В перший день конкурсу своїм співом радували присутніх солісти молодшої та середньої вікової категорії, а другого дня  - солісти старшої вікової категорії та дуети і ансамблі.

   

Організаторами та засновниками фестивалю є Мукачівський Будинок школярів та управління освіти Мукачівського міськвиконкому. «Різдвяна зіронька» проходить за сприяння та підтримки міського голови Золтана Ленд’єла та Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської обласної державної адміністрації. Незмінним директором фестивалю та його натхненницею є директор Мукачівського Будинку школярів Галина Пенська.

   

Фестивальне дійство відкрили заслужений артист України, соліст обласної філармонії Олександр Садварійта вихованцістудії естрадної пісні «Акорд», які виконали проникливу пісню-реквієм «Спаси» (музика Василя Поповича, слова Галини Данишек) про сучасні подіїв Україні. Це викликало хвилюючі емоції та переживання у всіх присутніх в залі. Глядачі, стоячи зі сльозами на очах,повторювали текст пісні як молитву, вшановуючи пам’ять загиблих героїв та бажаючи вернутись живими тим, хто в ці хвилини захищає рідну землю.

   

Окрасою відкриття фестивалю стала різдвяна вокально-хореографічна композиція у виконанні вихованців творчих колективів Будинку школярів: дитячо-юнацького театру «Мельпомена», фольклорно-етнографічної студії «Колиба»,зразкового хореографічного колективу «Сузір’я».

   

З вітальними словами та добрими побажаннями звернувся до присутніх міський голова – Золтан Ленд’єл, який відкрив XVІІІ Всеукраїнський дитячо-юнацький  фестиваль естрадної пісні «Різдвяна зіронька-2015». Почесними гостями конкурсу були міський голова Золтан Лендь’єл, заступник міського голови Михайло Лабош, заступник міського голови, керуючий справами виконкому Олександр Галай, секретар міської ради  Іван Маняк та закордонні делегації з Угорщини і Чехії.

   

Детальніше >>>>>>>>>>>>

Переможці конкурсу

   

   

   

      

Переглядів: 969 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради