УОКМС Мукачівської міської ради
Четвер, 25.04.2024, 16:46
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

16:51
Семінар керівників загальноосвітніх шкіл та позашкільних установ міста

Управління освіти

виконавчого комітету

Мукачівської міської ради

Мукачівська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №11

Семінар керівників загальноосвітніх шкіл

та позашкільних установ міста

«Теорія і практика 

креативного навчання  обдарованих дітей»

Мукачево -  2012

22 листопада 2012 року у Мукачівській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів № 11 відбувся семінар керівників загальноосвітніх шкіл та позашкільних установ міста. Тема семінару, «Теорія і практика креативного навчання  обдарованих дітей», була обрана невипадково, адже одним із пріоритетних напрямків роботи школи є робота з обдарованими учнями.




     Обдаровані діти – майбутній цвіт нації, інтелектуальна еліта, гордість і честь України, її світовий авторитет, а тому перед педагогічним колективом Мукачівської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 11 стоїть завдання, спрямоване на забезпечення формування інтелектуально розвиненої дитини, створення оптимальних умов для всебічно обдарованої молоді. 

         Програма семінару була спланована таким чином, щоб ознайомити гостей з усіма напрямками роботи у цій галузі. ПЛАН

         По – перше, це відкриті уроки. Усе найголовніше та найважливіше для школяра відбувається на уроці, оскільки за роки свого навчання він відвідає майже 10 тисяч занять. На кожному уроці вчителі показали диференційовану роботу з учнями, приділяючи увагу роботі з обдарованими дітьми.




 Урок географії у 8 А класі на тему «Погода і небезпечні погодні явища» провела Гравс О.І. – вчитель географії, вища категорія, вчитель – методист, Заслужений учитель України. Форма проведення була цікавою: гра «Квест» з елементами профлеш (спалах професіоналів, у ролі яких виступає група обдарованих учнів).

Вчитель використав технічні засоби навчання: мультимедійну дошку, проектор. 




     Урок історії у 10 Б класі на тему  «Війна радянської Росії з Українською Народною Республікою» провела Комар В.І. - вчитель вищої категорії, старший вчитель. Урок відзначався високою науковістю та доступністю викладання. Було використано документальні кінозйомки. Велику пошукову роботу провели учні, які готували випереджувальний матеріал.

 Урок зв’язного мовлення «Відгук про твір мистецтва. Катерина  Білокур  «Колгоспне поле», «Цар-колос» в 11А класі провела Пеленка С.М. – вчитель вищої категорії, вчитель – методист. Учні мали можливість ознайомитись із репродукціями картин, фрагментом фільму «Сповідь». Діти підготували проект  «Життєвий і творчий шлях К.Білокур»,  презентацію  «Картини К.Білокур».

 Цікавими та змістовними були заняття курсів за вибором: «Логіка» - 3 А клас – вчитель Гичка О.І., «Основи геометрії» - 4 В клас – вчитель Сідун А.П. та «Основи споживчих знань» у 6 Г класі – вчитель Данканич М.В. На всіх заняттях було використано сучасні технічні засоби навчання, інтерактивні методи навчання.




Обдарованість буває не тільки академічна, де діти проявляють свої знання, але й творча. Під час проведення літературного вечора «Презентація книжки В.Дворниченко» гості мали можливість ознайомитись з талановитими музикантами, художниками, поетами – юними даруваннями школи.

Теоретичний аспект діяльності адміністрації школи з педагогічними працівниками щодо своєчасного виявлення та підтримки  обдарованих учнів висвітлила завідувач міської психолого-медико-педагогічної комісії, практичний психолог Сівачек Н.В.



Більш детально роботу педагогічного колективу з обдарованими учнями учасники  семінару мали можливість побачити під час перегляду кінофільму, де проаналізовано всі аспекти діяльності – від першого дня дитини в школі, до найвищих її досягнень.  

     Всі присутні взяли активну участь в обговоренні проведеного семінару і відмітили вагомі досягнення і результати загальноосвітньої школи № 11 у роботі з обдарованими дітьми.
Переглядів: 895 | Додав: Бабуняк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради