УОКМС Мукачівської міської ради
Четвер, 18.04.2024, 16:06
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

17:01
Семінар – практикум для вчителів світової літератури
Один із найістотніших недоліків нашої середньої загальноосвітньої школи – недостатня соціалізація її випускників, їхня неготовність у адекватних формах відтворювати в своїй практиці основи та особливості суспільного життя.

Вивчення світової літератури на уроках і в позакласній роботі дає вчителеві змогу формувати в учнів різні життєва компетентності, виховувати їх не як пасивних споживачів певного обсягу раз і назавжди даної інформації, а як особистість здатну самостійно її здобувати, поновлювати, коригувати та інтерпретувати протягом усього свого життя.

«Формування життєвих компетентностей учнів у процесі вивчення світової літератури» за такою темою пройшов семінар – практикум для вчителів світової літератури 22 листопада 2011 року в Мукачівській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів №2 ім. т. Г. Шевченка. У вазі присутніх був презентований урок у 11 класі на тему : «Трагізм долі митця (майстра). Утвердження цінності творчості та кохання і їх рятівної сили в долях майстра і Маргарити.

Пошуково – дослідницьке завдання презентували Чорній Мирослава та Вайданич Ірина. У своїх виступах учениці застосували прийом розвитку критичного мислення,  дослідницькі вміння і навички ,які передбачають використання допоміжної літератури, комп'ютерних інформаційних джерел. Саме такі завдання допомагають залучити  учнів до активної  пошукової,  дослідницької роботи,  яка за своєю сутністю є творчою діяльністю.

З досвідом роботи виступила вчитель світової літератури Герасименко В. В., яка відмітила, що впровадження компетентнісно спрямованої літературної освіти в педагогічну практику сьогодні актуальне. Тільки ця освіта дає можливість підвищити ефективність викладання предмета, сповна реалізувати виховний потенціал літератури, підготувати кожного учня до самостійного життя. Школа повинна давати своїм вихованцям такі знання з літератури, які їм потрібні в реальних життєвих ситуаціях, які були б затребуваними нашим сучасником, щоб вони допомагали йлму самостійно орієнтуватися в сучасному світі.




Переглядів: 935 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради