УОКМС Мукачівської міської ради
Четвер, 18.04.2024, 18:01
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

15:01
Семінар-практикум вчителів географії

02 квітня 2015 року на базі Мукачівського НВК «Первоцвіт» відбувся семінар-практикум вчителів географії на тему: «Формування позитивної мотивації  до пізнання як педагогічна проблема школи». В рамках семінару відбувся майстер-клас вчителя географії, спеціаліста вищої категорії, «вчителя-методиста»  Єрахтіної Оленою Володимирівною. Педагог провела тренінг за участю вчителів географії загальноосвітніх шкіл міста  та учнів 9-го класу НВК «Первоцвіт», на якому учасники продемонстрували власне бачення проблеми низької мотивації учнів до навчання та шляхів її підвищення. Як варіант розв’язання цієї психолого-педагогічної проблеми  Олена Володимирівна презентувала власний досвід роботи щодо розвитку мотиваційної сфери учня через створення ситуації успіху у навчанні, диференціації та індивідуалізації навчання, застосування проектних технологій та залучення учнів до пошуково-дослідницької діяльності. Прикладом результативності такої роботи є презентація  учнями 9-х класів наукових робіт, які вони підготували у 2015 році для участі у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Малої Академії Наук, а саме:

  • «Формування внутрішньої мотивації навчання»;
  • «Філософське осмислення свободи, як умова самореалізації людини»;
  • «Проблема страхів підлітків у сучасних українських умовах»;
  • «Геологічні пам’ятки Закарпаття, як перспективні об’єкти розвитку туризму».

   

Всі ці роботи, представлені у секції географії, психології, педагогіки та філософії, є переможцями ІІ (обласного) етапу конкурсу-захисту. Маючи великий досвід участі у діяльності Малої Академії Наук, Олена Володимирівна написала два посібника. В них викладено досвід роботи вчителя щодо залучення учнів до пошуково-дослідницької діяльності,  надано рекомендації як оформляти роботи на конкурс, зібрані тези робіт  учнів, які були написані ними за попередні роки тощо. Всі ці методичні рекомендації були надані в електронному варіанті колегам для використання у роботі.    

       

Методист методичного кабінету  Барбаш Олена Олександрівна та вчителі міста дали високу оцінку фаховій майстерності, творчому підходу до справи та цінності досвіду роботи Єрахтіної Олени Володимирівни,  наголосивши на необхідності впровадження передового педагогічного досвіду вчителя-методиста у своїх навчальних закладах.

Переглядів: 639 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради