УОКМС Мукачівської міської ради
Четвер, 25.04.2024, 22:25
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

11:46
Семінар-практикум вчителів історії та правознавства

04 грудня 2013 р. в ЗОШ №10 відбувся семінар-практикум вчителів історії та правознавства «Застосування новітніх методологічних підходів до викладання предметів суспільно-гуманітарного циклу як основа формування міжетнічної та міжконфесійної толерантності в учнів у поліетнічному суспільстві».

          

На початку семінару методист методичного кабінету Барбаш О.О. акцентувала увагу вчителів на актуальності обраної теми семінару та тих методологічних підходах які варто застосовувати в навчально-виховному процесі на уроках історії та правознавства, щоб виховати в учнів толерантне ставлення до оточуючих в умовах полікультурності українського суспільства.

Теоретичні викладки знайшли своє практичне застосування на уроках, які провели вчителі історії та правознавства ЗОШ №10 Рябко І.С. та Мельник І.І. Так на уроці з курсу «Людина і світ» вчитель вищої категорії Рябко І.С. разом з учнями 11 класів занурилися в історію конфліктів, в чому їм активно допомагали учні 5-10 класів, які нагадали своїм старшим товаришам ті сторінки історії, які вони вивчали у попередні роки. Акцент був зроблений на історичних подіях, які привели до формування міжнаціональних та громадянських конфліктів у світі та Україні зокрема. Розглянули учні і  сучасні міжконфесійні та міжнаціональні конфлікти, визначили їх природу та шляхи подолання. Родзинкою уроку була та емоційна атмосфера, яка була створена завдяки використанню відеоматеріалу, музикального та поетичного супроводу.

Вчитель вищої категорії Мельник І.І. провела урок з курсу «Практичне право» у 9 класі по темі «Конституційне право на освіту». Учні показали вміння аналізувати та порівнювати нормативно-правові акти, дізналися про законодавчі норми, які гарантують право людини на освіту незалежно від статі, національної, релігійної та расової приналежності, зупинилися на тих правах та обов’язках, які мають всі учасники навчально-виховного процесу.

Приємно відмітити, що учні як 9, так і 11 класу підкреслили, що              місто, в якому вони живуть, це – місто поліетнічної, полікульної та міжрелігійної толерантності.

Завершився семінар екскурсією у шкільний Музей бойової слави присвячений Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр. Екскурсоводи ознайомили вчителів історії з експозицією музею та розказали про інформаційно-просвітницьку роботу, яка здійснюється на базі музею.

         

 

Переглядів: 600 | Додав: Fvlad9920 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради