УОКМС Мукачівської міської ради
Середа, 24.04.2024, 07:24
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

21:57
Семінар вчителів географії та основ економічних знань

19 листопада 2014 р. на базі Мукачівського НВК "ЗОШ І ст. - гімназія" відбувся міський навчально-методичний семінар вчителів географії та основ економічних знань за темою: "Допрофільна та профільна освіта: викладання курсів за вибором з географії та основ економічних знань". Мета семінару – визначити роль курсів за вибором в організації допрофільної підготовки і профільного навчання учнів загальноосвітніх навчальних закладів.  

Питання особливостей організації допрофільної та профільної освіти  через викладання курсів за вибором розкрила вчитель економіки та географії Біланин Ж.В. Основна увага нею була приділена питанням класифікації, функцій та завдань курсів за вибором і факультативів. Також у своєму виступі доповідач детально охарактеризувала  особливості викладання таких  курсів з економіки як: "Ділова активність", "Прикладна економіка", "Подорож у світ економіки", "Основи споживчих знань","Економіка" 8-9 кл. за програмою Кириченко Л.М. Крупська Л.П., "Фінансова грамотність".

  

Вчитель географії Галас М.Р. висвітлила питання особливостей викладання курсів за вибором з географії таких як:  "Подорож екзотичними островами", "В похід, юні туристи", "Екологія води", "Зелений пакет" та інші.

Під час круглого столу вчителі міста поділились досвідом викладання курсів за вибором з географії та економіки: «Рідний край» - Машіка М.М., вчитель географії ЗОШ №6; «Фінансова грамотність» - Пасічник Галина Остапівна,  вчитель географії та економіки ЗОШ №13; "Основи споживчих знань", "Основи податкових знань" - Данканич Марина Василівна, вчитель економіки ЗОШ №11.

   

Крім того, методистом з навчальних дисциплін Барбаш О.О. було піднято питання підготовки учнів до обласної олімпіади з географії  та залучення учнів до пошуково-дослідницької діяльності в рамках Малої академії наук.

Переглядів: 650 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради