УОКМС Мукачівської міської ради
П`ятниця, 29.03.2024, 12:32
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

15:24
Семінар заступників директорів з виховної роботи та методистів навчальних закладів

В рамках акції «16 днів проти насильства» 8 грудня 2014 року в Мукачівській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 ім. Т.Г.Шевченка проведено міський семінар заступників директорів з виховної роботи  та методистів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів на тему: «Організація діяльності навчального закладу по попередженню насильства над дітьми в умовах превентивного виховного середовища». Учасники семінару прийняли участь у диспуті «Діти і медіа: соціалізація в агресивному медіа-середовищі, метою якого було обговорити проблему, заслухавши представників різного віку і професій, звернути присутніх на актуальність проблеми негативного впливу засобів масової інформації та Інтернет-середовища на дитячу психику та колективний пошук шляхів вирішення цієї проблеми.

До обговорення актуальної теми сьогодення активно долучилися всі учасники семінару - учні, батьки, вчителі, психологи та заступники директорів по виховній роботі. Вони висловили думку, що тема, яку пропонували для обговорення, є нагальною та болючою, адже насильство і конфлікти належить до найбільших проблем людства.
Родзинкою диспуту було обмін думками представників трьох соціальних груп: вчителів, батьків та учнів (підлітки від 14 до 16 років) щодо проблеми «Сучасний інформаційний простір і діти: як протистояти небезпекам?». Щоб уточнити позиції, з'ясувати точки розбіжності, а також висловити і проаналізувати власні думки, в якості експертів були запрошені спеціалісти управління освіти, методичного кабінету та Служби у справах дітей. В ході семінару, всі учасники активно долучалися до обговорення щодо протидії шкідливому впливу медіа-середовища, інформаційної небезпеки для дітей, а також обговорили фільми, можливі та корисні у форматі сімейного перегляду.

 

При підготовці семінару заступником директора з виховної роботи Дудинськи С.О. було розроблено методичний посібник для працівників освіти «Виявлення, попередження і розгляд випадків насильства та жорстокого поводження з дітьми» та буклет на допомогу дітям і батькам, які були презентовані колегам.
Учасники семінару прийшли до висновку, що «щастя усього світу не варте однієї сльозини невинної дитини», тому саме від дорослих залежить  щасливе життя кожної дитини, без утисків з боку оточуючих чи негативного впливу медіа-середовища.

 

Переглядів: 753 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради