УОКМС Мукачівської міської ради
Четвер, 25.04.2024, 22:29
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

15:38
Шкільні бібліотекарі провели Всеукраїнський тиждень дитячого та юнацького читання

Традиційним стало  щорічне проведення шкільними бібліотекарями міста Мукачева   Всеукраїнського Тижня дитячого  та юнацького читання, який тривав з  25   березня по 05 квітня 2016 року.

Шкільні бібліотеки щороку присвячують  цій події  багато заходів ,які  спрямовані на поширення популяризації читання серед школярів.

Впродовж усіх днів Тиждень дитячого читання був наповнений зустрічами з найулюбленішими дитячими письменниками, їх новими книжками, літературними подорожами, іграми та вікторинами, різноманітними конкурсами та акціями, театральними виставами, презентаціями .

25 березня 2016 року на базі на базі НВК „Гармонія”  відбулося урочисте  відкриття Всеукраїнського Тижня дитячого читання під гаслом: «Дитина читає – Україна   процвітає ».

На святі були присутні методист відділу освіти, бібліотекарі шкіл міста, інші гості. Маленькі читачі привітали всіх з святом у віршованій формі.

Літературну подорож „У країні добрих казок” показали молодшим школярам та присутнім шкільним бібліотекарам учні 7-А. Цікава, захоплююча подорож за участі героїв казок порадували малечу і не залишили байдужими учасників свята. 

 

Урочистий літературно-музичний ранок в ЗОШ I-III ступенів №1 почався з театралізованого дійства «Її величність - книга », в ході свята літературні герої провели з учнями вікторину, відгадували загадки та презентували довідкову літературу.

   

В Мукачівській ЗОШ №3 І-ІІІ ступенів ім. Ф.Ракоці ІІ були проведені різноманітні заходи та конкурси : «Кращий  відгук на прочитану книгу», «Я малюю книгу», «Моя перша книжечка». Проведено годину спілкування «Восьме чудо світу - книга».

   

Щорічне проведення Всеукраїнського тижня дитячого читання у шкільній бібліотеці СШ №4 були наповнені літературними подорожами, іграми та вікторинами, бібліотечними уроками, пізнавальними презентаціями, різноманітними акціями, а саме: «Подаруй бібліотеці книгу», «Найкраща закладка», «Книга власними руками».

Родзинкою програми став фотоконкурс «Селфі з книгою», в якому  брали активну участь учні 5-8-их класів. Зрештою, компетентне журі визначило переможців:

І місце – 8-Б клас, ІІ місце – 6-Б клас, ІІІ місце – 6-А клас.

   

В Мукачівській ЗОШ №6 відкриття Тижня книги розпочалося поетичним батлом «Підгірянка VS Барто» яке проходило  у міській бібліотеці. В баталії взяли участь учні 2-Б класу ЗОШ №6 – команда «Іграшки» (прихильники творчості А. Барто) та 2-А класу ЗОШ №10 – команда «Школярики» (прихильники творчості М. Підгірянки).

Батл проходив у 4-х раундах: I – представлення команд; ІІ – біографічний ринг; ІІІ – поетичний двобій; IV – сюрпризний. За результатами голосування перемогла дружба.

   

В дні Всеукраїнського тижня дитячого читання учні ЗОШ №7 традиційно згадують великого поета Т.Г.Шевченка. Учні залюбки розповідали про його творчість, а найбільш вдало  про дитинство. Діти  представили декілька сценок з його життя, а також виразно декламували поезію Шевченка.

29.03.2016 року в ЗОШ № 10 в рамках Тижня книги був проведений бібліотечно-бібліографічний урок « Книга і комп’ютер в сучасному суспільстві».Учні мали змогу віртуально відвідати Національну бібліотеку України для дітей і побачили можливості бібліотеки в цілому.

   

З 21 по 25 березня 2016 року у шкільній бібліотеці ЗОШ №11 було проведено ряд різноманітних  конкурсів, виховних бесід, виставок та екскурсій.

Перший день був інформаційним: ознайомлення з планом «Тижня книги», анкетування з метою вивчення інтересів учнів.

Другий день був творчим: конкурс на найкращий літературний кросворд, та конкурс малюнків до улюбленої книги. Третій день проходив в ігровій формі, читачі  школи помандрували у чарівний світ українських казок. Четвертий день – інтелектуальний:  виховний захід на тему «Людина без книги, як криниця без води». В останній день були підбиті підсумки тижня, а учасників конкурсів було нагороджено грамотами.

   

29.03.2016 в ЗОШ І-ІІІ ступенів№13  був проведений усний журнал-презентація «Світ книги – чисте й невичерпне джерело». Під час презентації усного журналу діти почули багато цікавих фактів про історію виникнення найперших бібліотек світу, найперших навчальних закладів України, відомих людей, які їх заснували. Під час заходу учні також  мали змогу послухати цікаві вірші та побачити театралізовану  виставу «Незнайко в бібліотеці ».

   

В  цьому році "Тиждень Книги" в ЗОШ№15 пройшов під лаконічним девізом "Читати- це круто." Якщо учні бажають бути цікаві та розумні мають багато читати. Так, для учнів  початкових класів було проведено  "День поезії- А вже весна, а вже красна".  А  для учнів середніх класів було проведено презентацію "ознайомлення з віртуальними бібліотеками  та найстарішими книгами світу."

  

Учні СШ №16 з великим нетерпінням чекали на початок Всеукраїнського тижня дитячого читання. Протягом тижня відбулися: конкурс малюнків «Книга твій друг »,  виставка «Закладка своїми руками»,  декламування віршів про книгу та бібліотеку. «Посвята в читачі» та урок чемності «Озернись на свій вчинок» було проведено з учнями 2-х класів спільно з міською дитячою бібліотекою. Завершення Всеукраїнського тижня дитячого читання було веселим і приємним, адже директор школи В.Ілов на загальношкільній лінійці вітав переможців конкурсу «Юні поети Мукачева».

​   

В рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання в Мукачівському ліцеї з учнями 8-9 класів проводився огляд нових надходжень у бібліотеку. Ліцеїсти з задоволенням ознайомилися з новинками художньої літератури В бібліотеці ліцею проводилася інформаційна хвилинка «Читаймо писанку». Учні ознайомилися з мистецтвом виконання писанок у різних районах Закарпаття.

В рамках проведення Тижня дитячої книги в Мукачівській ЗОШ № 20 ім. О.Духновича проведено бібліотечні уроки, брейн – ринги та  вікторини.

В Мукачівському НВК «Загальноосвітня школа І ступеня-гімназія» в рамках Тижня дитячої та юнацької книги було проведено бібліотечну бесіду «Книга мудрий, старший друг, книга знає все навкруг».

Організовано виставку малюнків «В малюнках казка знову ожива». Учні початкової школи не тільки підготували ілюстрації до улюблених казок, але й мали змогу прорекламувати їх.

В останній день були підбиті підсумки тижня, а учасників конкурсів було нагороджено грамотами.

​   

Переглядів: 612 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради