УОКМС Мукачівської міської ради
Четвер, 18.04.2024, 13:49
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

14:38
Шкільним таборам бути!

        Уже вкотре затяжним дощам не вдається підмочити добру репутацію літнім шкільним таборам. Щойно повернувши підручники в бібліотеку, школярі знову охоче біжать до школи, куди на зміну напруженим будням прийшло довгождане табірне літо! А це означає, що можна, не розстаючись з однокласниками та улюбленими вчителями, насолоджуватися життям, вільним від уроків та оцінок.

                 

Відклавши набік учнівські зошити й класні журнали, вчителі взялися за організацію відпочинку дітей у межах школи. Чотирнадцять веселих табірних днів повинні дійсно бути для дитини періодом радощів і приємних вражень не дивлячись ні на що! Несприятлива погода не дозволяє вивести дітей у ліс чи хоча б у парк. Доводиться організовувати дозвілля вибагливих сучасних школярів іншим чином – цікавими заходами в межах школи, відвідуванням закладів позашкільної освіти, автобусними екскурсіями тощо. Усі мукачівські загальноосвітні заклади, при яких у цьому році відкрито табори з денним перебуванням при школі, мають відповідні багаторічні напрацювання й досвід.

В Мукачівській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7 теж є свої методи  задоволення потреби дитини у якісному відпочинкові. Табір при школі розрахований на  200 дітей віком від шести до шістнадцяти років. Шестигодинний табірний день розписаний за хвилинами – від вранішньої лінійки до лінійки прощальної. Вранці після лінійки школярі шикуються на зарядку. Її проводить викладач фізичної культури або хтось із старшокласників під наглядом викладача. Після зарядки школярі снідають і розходяться в свої штаби – так тепер називаються їхні класні приміщення. Група школярів до 25 осіб складає табірний загін, з яким працюють не менше двох вчителів-вихователів. Вихователі інструктують дітей згідно з правилами техніки безпеки поведінки і наглядають за ними впродовж дня під час усіх табірних заходів.

Заходи розвивають фізичні та інтелектуальні особливості дитини, сприяють розвиткові її мистецьких здібностей. Це передовсім заняття за інтересами в гуртках, психологічні тренінги, спортивні змагання, шахові турніри, походи в басейн, екскурсії до цікавих історичних місць. У таборі зараз працюють:  інженерно-технічний гурток (викладач Петьовка Г.), туристичний гурток (інструктор Лебеденко Т.), шаховий гурток (керівник к. м. с. Коворданій В.). Діти виготовляють табірну атрибутику, розучують девізи, речівки, загонові пісні, готуються до різноманітних конкурсів, різних змагань – з піонерболу, баскетболу, туристичної техніки, шахових турнірів. Для них організовані цікаві екскурсії – в картинну галерею, пожежну частину, в замок Паланок, в замок Сент-Міклош. Після активного дозвілля на дітей чекає смачний і поживний обід у шкільній їдальні, якою зараз опікується ПП Нагімова О.

Цікаво, що цьогоріч на табірному майстер-класові з шахів були присутніми й майбутні учні Мукачівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7, які в той день займалися у школі першокласника. Майбутній першокласник Сашко вже познайомився, крім першої вчительки, ще й з тренером з шахів і тепер ще з більшим нетерпінням чекатиме на перше вересня, щоб прийти у школу, яка вже стала для нього своєю.



         



О. Томищ

Переглядів: 799 | Додав: Fvlad9920 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради