УОКМС Мукачівської міської ради
П`ятниця, 29.03.2024, 09:34
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

10:33
Тиждень екологічного виховання "Мукачево наш дім – ти господар у нім"

   17 травня в приміщенні Мукачівського будинку школярів відбулася міська науково-практична учнівська конференція на тему: «Думати глобально – діяти локально». Цей захід став логічним завершенням Тижня екологічного виховання «Мукачево - наш  дім, ти – господар у нім», який було проведено в мукачівських освітніх закладах з 13 по 19 травня 2013 р.  В конференції, яка була організована управлінням освіти, методичним кабінетом та Еколого-натуралістичним центром учнівської молоді, прийняли участь учні 9-11 кл., педагоги загальноосвітніх шкіл, науковці та представники фірми «АVE». Мета конференції - зростання поінформованості школярів щодо екологічних проблем регіону та привернення уваги широкого кола громадськості до питань охорони навколишнього середовища.

         

Конференції передували ряд заходів, які були проведені у загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах: екологічні уроки «Майбутнє міста – в наших руках» за участю мера міста З.З.Ленд’єла, представників  міськвиконкому та депутатів обласної та міської рад, виховні години, засідання міського методичного об’єднання класних керівників на базі ЕНЦУМ «Виховання екологічної культури школярів засобами народознавства у гуртках екоцентру», диктанти для учнів початкових класів, круглі столи та вікторини, виставки тематичної літератури тощо. Також в рамках Тижня екологічного виховання було проведено і  конкурси творчих робіт юних мукачівців.  Найкращі роботи переможців загальноміського конкурсу «Ми за чисте довкілля» у номінаціях: «Літературний твір», «Образотворче мистецтво», «Фотографія» та вироби із вторинної сировини для домашнього вжитку на тему: «Друге життя непотрібних речей», підготовлені  юннатами екоцентру, були представлені увазі учасників конференції у фойє Будинку школярів. Особливий інтерес відвідувачів виставки викликали творчі роботи студентів Мукачівського державного університету на тему «Екологічна мода». Всі ці експонати виставки показали, що учнівська та студентська молодь усвідомлює важливість проблем збереження навколишнього середовища та  відчуває власну відповідальність перед суспільством за охорону довкілля.

Саме цій ідеї були присвячені і виступи на конференції одинадцяти учнів ЗОШ №1, 2, 7, 11, 13, 16, гімназії, НВК «Гармонія», які презентували свої науково-дослідницькі роботи щодо екологічних проблем сучасності. Всі виступаючі продемонстрували ґрунтовні знання своїх тем, акцентували увагу присутніх на важливих екологічних проблемах нашого краю та запропонували свої моделі їх вирішення. Особливо змістовними та цікавими з наукової точки зору були виступи учнів, які зайняли у 2013 р. призові місця на ІV етапі Всеукраїнської олімпіади з екології. Це Поніна Соломія – ЗОШ №1 ім. О.С.Пушкіна, Гуняді Михайло – ЗОШ №16 та Зубака Беата – НВК «Гармонія».

Не обійшлось на цьому екологічному заході і без гостей. Доцент кафедри лісівництва УжНУ Туріс Едуард Васильович дав високу оцінку науковим роботам, які були представлені на конференції та побажав їхнім виконавцям і надалі піднімати планку у наукових дослідженнях.

Святковості вищевказаній науково-практичній конференції надав виступ юннатів екоцентру зі сценкою на екологічну тематику, та пісня про Мукачево, яку виконала керівник гуртка ЕНЦУМ  Іваниця Марія Василівна.

Наприкінці конференції відбулося нагородження переможців загальноміського конкурсу творчих робіт учнів «Ми за чисте довкілля».

Відповідно до протоколу журі конкурсу переможцями було визначено у

- номінації «Образотворче мистецтво»:

І місце - Папп Юліанна,  Будинок школярів, гурток «Образотворче   мистецтво»;

ІІ місце - Сливчук Емілія, ЗОШ №2 ім. Т.Г.Шевченко;

-   Хомин Аделія, ЗОШ №20;

      ІІІ місце – Дряшкаба Арсен, ЗОШ №2 ім. Т.Г.Шевченко;

       - Муха Габріелла та Муха Андріанна, ЗОШ №1 ім.О.С.Пушкіна;

      - Мукусій Ангеліна, Будинок школярів, гурток «Образотворче мистецтво»;

-  номінації «Літературний твір»:

І місце - Семененко Євгенія,  Будинок школярів, гурток «Юні  журналісти»;

ІІ місце - Халус Ольга, ЗОШ №11;

- Тихонова Інна, Будинок школярів, гурток «Юні  журналісти»;

      ІІІ місце - Батюкова Наталія, ЗОШ №2 ім. Т.Г.Шевченко;

           - Кохан Олександр, ЗОШ №2 ім. Т.Г.Шевченко;

           - Іваниця Діана,  ЕНЦУМ, гурток «Фітодизайн»;

- номінації «Фотографія»:

І місце - Товт Олександра,  ЗОШ №16;

     - Балога Вікторія, гімназія;

ІІ місце - Качур Юлія, гімназія;

       ІІІ місце - Кушнір Едуард, ЗОШ №2 ім. Т.Г.Шевченко;

            - Щедріна Юлія – Катерина, гімназія;

            - Шкріба Каріна, ЗОШ №11.

Заступник начальника управління освіти Тіба Тереза Василівна вручила переможцям конкурсу грамоти управління освіти Мукачівського міськвиконкому та щиро подякувала учасникам конкурсу,  організаторам науково-практичної конференції - Мукачівському еколого-натуралістичному центру та методичному кабінету управління освіти, педагогам та учням загальноосвітніх шкіл за їхню посильну природоохоронну діяльність.

Сюрпризом для переможців загальноміського конкурсу «Ми за чисте довкілля» та юних науковців, які презентували свої роботи  на конференції, були цінні подарунки від генерального директора АVЕ «Мукачево» і АVЕ «Ужгород» Оленич Марії Дмитрівни. Ця поважна гостя була вражена експонатами представленої виставки та презентаціями наукових робіт. Вона побажала талановитій учнівській молоді і надалі творчо працювати, любити своє місто і пишатися своїм Закарпатським краєм.

Педагоги, які організували цю конференцію, впевнені, що участь учнівської молоді у вищезгаданих заходах екологічного і природоохоронного спрямування допоможуть підростаючому поколінню відчути себе повноправними господарями свого міста, які не тільки будуть цінувати і оберігати природу Мукачева, а й в майбутньому надалі триматимуть рейтинг першості найчистішого, найздоровішого та найгарнішого міста в Україні.

                       

                       

                       

                       

                     



Переглядів: 1157 | Додав: Fvlad9920 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради