УОКМС Мукачівської міської ради
Вівторок, 23.04.2024, 09:12
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

17:45
У Мукачівському ліцеї пройшов семінар керівників навчальних закладів на тему «Моніторинг якості освіти»

Сучасні соціально-економічні та політичні зміни стали передумовою реформування національної системи освіти. Основною соціальною вимогою українського суспільства є потреба в якості шкільної освіти

Європейський вибір України зумовлює необхідність вивчення, узагальнення, критичного осмислення й творчого застосування досвіду європейської спільноти у галузі освіти.

З огляду на це особливого значення для України набуває ознайомлення з системами моніторингу та оцінювання якості освіти в країнах Європи.

Одним з основних шляхів отримання такої інформації є організація та проведення моніторингових досліджень, бо моніторинг за сутністю – інформаційна система, за процесом – створення умов для прийняття управлінського рішення, за результативністю – технологія оцінювання поточного стану об’єкта управління, його регулювання та прогнозування розвитку.

  

 Саме тому 19 квітня 2016 року у  Мукачівському  ліцеї відбувся  семінар керівників загальноосвітніх навчальних закладів міста на тему: «Моніторинг якості освіти». У виступі директора ліцею Дубінського Сергія Борисовича були розглянуті актуальні проблеми проведення моніторингу якості освіти у навчальному закладі. Присутні ознайомилися із досвідом роботи колег щодо використання моніторингу якості освіти як інструменту ефективної модернізації діяльності навчального закладу; підвели підсумки з питань організації, проведення та результатів ЗНО за 2014-2015 навчальний рік, обговорили можливі шляхи вирішення окремих проблемних питань щодо подальшого формування системи моніторингу якості освіти в місті.

Заступник директора з НВР Козар Тетяна Петрівна поділилася досвідом роботи щодо організації науково-дослідницької роботи ліцеїстів як складової підвищення якості знань учнів.

У педагогічній дискусії «Моніторинг якості освіти: досвід роботи, інновації та проблеми»  взяли  активну участь всі керівники навчальних закладів міста. Маховська Катерина Євгенівна відзначила системний підхід до організації моніторингу якості освіти у Мукачівському ліцеї, запропонувала обговорювати  у педагогічних колективах  та на  методичних об’єднань результати моніторингових досліджень, здійснювати аналіз отриманих даних, проводити корекційну роботу, відслідковувати динаміку до і після проведення моніторингу.

Рубець Мар'яна Іржіївна підсумувала  теоретичні та практичні аспекти діяльності навчальних закладів з питань моніторингових досліджень різних рівнів освіти, ефективніше використовувати можливості інформаційно-комунікативних технологій для подальшого впровадження та вдосконалення технологій моніторингу якості освіти.

На завершення семінару психологом Мукачівського ліцею Брижак Наталією Федорівною було проведено проективні методики, що дало змогу визначити індивідуальні особливості особистості керівника закладу.

  

Переглядів: 915 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради