УОКМС Мукачівської міської ради
Середа, 24.04.2024, 10:48
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

18:57
Учнівська літературна науково-практична конференція

      Четвертого березня 2014 року у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 2 ім.Т.Г.Шевченка відбулася міська учнівська літературна науково-практична конференція " Творча спадщина Шевченка в контексті української державності ”.

          

          В актовій залі школи були присутні учні, вчителі, української мови та літератури навчальних закладів міста та почесні гості. Серед них начальник управління освіти виконавчого комітету Мукачівської міської ради М.А.Мотильчак, завідувач методичного кабінету управління освіти М.І.Рубець, методист методичного кабінету С.М.Паулишинець, голова літературного об’єднання М.Я. Шушкевич, голова міського осередку Всеукраїнського громадського об’єднання "Союз українок” Оленушинець Л.І.

          З вітальним словом до учасників конференції звернувся начальник управління освіти М.А.Мотильчак, який зазначив, що у місті у рамках декади "Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття” проводиться ряд заходів щодо вшанування пам’яті великого Кобзаря з нагоди 200-річчя від дня його народження. Михайло Андрійович наголосив, що творчість Кобзаря є актуальною, незважаючи на те, що пройшло вже 200 років від дня його народження. Проблеми, підняті у творах поета, є  важливими і у наш час.

          Учні  навчальних закладів досліджували творчу спадщину Кобзаря у контексті української державності. Виступи підготували: Мимренко А. (ліцей), Габовда Р. (ЗОШ № 2 ім.Т.Г.Шевченка), Тонкошкурова Ю. (СЗОШ № 4), Зубака Б. (НВК "Гармонія”), Голуб О. (гімназія). У ході конференції учні декламували поезії Т.Г.Шевченка, виконували пісні на його слова, а учні ЗОШ № 2 ім.Т.Г. Шевченка прочитали "Заповіт” різними мовами світу. Учениця ЗОШ № 13 Данченко Олександра зачитала власні поезії на шевченківську тематику.

          Учасники семінару віддали шану "Небесній Сотні” і висловили впевність в тому, що творчість Кобзаря є невмирущою, а вчитель ЗОШ № 2 ім.Т.Г.Шевченка Гафинець В.П. зазначила, що українці повинні вчитися у Т.Г.Шевченка любити свій народ, Україну, бути чесними, правдивими, дієвими і відповідальними.

          Зі словами вдячності за проведену роботу до учасників конференції звернулися М.А.Мотильчак, М.Я.Шушкевич, Л.І.Оленушинець. Вони побажали учням і надалі продовжувати досліджувати творчу спадщину Шевченка, створювати власні поетичні твори, шанувати слово великого сина українського народу.

                                

                                     





Переглядів: 683 | Додав: Fvlad9920 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради