УОКМС Мукачівської міської ради
Четвер, 28.03.2024, 19:55
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

15:41
Українська мова – це модно і престижно

      15 травня у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка  в Києві відбулася урочиста церемонія закриття ХІY Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика та нагородження переможців.

                     

    Цей конкурс має на меті утвердження державного статусу української мови піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу. У ньому беруть участь мільйони школярів, учнів профтехосвіти, студентів, військовиків, усі ті, які добре розуміють свій громадянський обов’язок – не просто вчитися, а виховувати й формувати в собі свідомого, переконаного, освіченого  громадянина Української держави.

     Уже чотирнадцять років поспіль існує традиція, яка поступово стає закономірністю: якщо ти школяр чи студент і в чесному мовному змаганні довів, що володієш українською досконаліше, ніж твої ровесники, - отримуєш диплом переможця і премію від меценатів конкурсу.

      Відрадно, що цьогоріч в церемонії нагородження переможців конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика взяла участь

учениця 8-го класу

Мукачівської загальноосвітньої школи

І-ІІІ ст. №2 ім. Т.Г.Шевченка

Ангеліна Лашкай,

яка отримала диплом Ліги українських меценатів, Міністерства освіти і науки України за успіхи в конкурсі та любов до рідної мови  й була нагороджена премією Порошенка та корисною бібліотечкою.

  «Насамперед пишаюся тим, що я українка. Для мене досвід, що здобула, та нові знання важливіші за грамоти та премії. Я йшла на цей конкурс лише прагнучи довести, що дійсно плекаю в своєму серці українську мову. Володіти і розмовляти українською – модно і престижно», - каже вона.

  Міжнародний конкурс з української мови ім. Петра Яцика -  це щось більше, аніж просто конкурс чи чергова олімпіада. Це не просто тестування на знання державної мови. Це одна з форм тієї складної націєтворчої роботи, яка є актуальним завданням усього українського суспільства. Замало бути обдарованим, необхідно до того ж бути працьовитим до знемоги, впертим у досягненні мети, уважним до порад, старанним і терплячим у навчанні Слова…Адже майстерність народжується після довгих років студій і самовдосконалення.. Та навіть досягнувши вершини, не варто заспокоюватися, адже попереду – нові сходження. А тривала зупинка на вузенькому карнизі скелі рівнозначна падінню…

   Тож оновлюймося творчістю, духовно зцілюймося, долаймо вершини – аби «розгадати»  Україну в собі і для себе!


 

Переглядів: 812 | Додав: Fvlad9920 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради