УОКМС Мукачівської міської ради
Субота, 20.04.2024, 01:23
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

08:55
В місті відзначили День пам’яті та примирення і 70-річчя Перемоги над нацизмом у Європі

Освітяни міста теж долучилися до Всеукраїнських акцій та загальноміських заходів щодо вшанування пам’яті захисників України. У закладах пройшли уроки пам’яті, виховні години, урочисті лінійки "1939 – 1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!" із вшанування хвилиною мовчання пам'яті загиблих воїнів Другої світової війни та учасників війни на Сході країни. З метою висвітлення долі України у період німецько-радянської війни, яка найбільше постраждала під час окупації, у шкільних бібліотеках було влаштовано змістовні виставки книг про історію та уроки Другої світової війни, організовано перегляд документальних та художніх фільмів, екскурсії до шкільних музеїв «Пам’ять» ЗОШ №10 та 13. У закладах було організовано виставки фотоматеріалів, документів, присвячених героїчному минулому та сьогоденню України, виставки малюнків до 70-ої річниці Перемоги над нацизмом в Європі і 70-ої річниці закінчення Другої світової війни.

  

 Традиційно напередодні святкових днів члени шкільних волонтерських загонів відвідали на дому та вшанували ветеранів Другої світової війни, передали вітальні листівки від міської влади. А у День Пам’яті та примирення прийняли участь у покладанні квітів на Росвигівському та Центральному кладовищі до могил невідомих солдатів та братських поховань захисників України у роки Другої світової війни, місць поховань воїнів Збройних Сил України, добровольців,  які загинули під час антитерористичної операції.

  

В цьому році педагоги та учні вперше долучилися до європейської акції «Мак – пам’яті» та провели майстер-клас по виготовленню червоних маків як офіційного символу пам’яті про тих, хто загинув під час Другої світової війни та віддав своє життя на сході України в боротьбі проти російської агресії, символу відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Європі. Маки стали головною відзнакою юних мукачівок – учениць 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, які прийняли участь у вітанні ветеранів під час покладання вінків до Обеліску слави 8 травня.

  

Новою в цьому році є й ідея проведення Патріотичного інтернет-флеш-мобу власних віршів про Україну, старт  якого напередодні Дня Перемоги оголосила в Youtube учениця 2 класу Мукачівської загальноосвітньої школи №2 ім. Т.Г.Шевченка Когут Валерія (https://www.youtube.com/watch?v=aZ3nQ6uL7vo). До флеш-мобу долучилися учні-шевченківці та школярі міста.

Переглядів: 540 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради