УОКМС Мукачівської міської ради
Субота, 20.04.2024, 07:21
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

18:39
В Мукачівському НВК №11 відбулася науково-практична конференція присвячена 100-річчя від дня народження Василя Сухомлинського.
Серед тих визначних діячів, чиї серця, помисли, талант спрямовані на служіння народові,чия душа сповнена високої любові до батьківщини,
В. О. Сухомлинський по праву займає почесне місце. Безсмертне ім’я великого педагога відоме скрізь як ім’я людини, що віддала свою геніальну творчість, жар свого серця дітям.

28 вересня в Україні та світі відзначають 100-річчя людини, творчість якої – унікальне явище в українській і світовій педагогіці. Василь Олександрович Сухомлинський 22 роки був директором Павлиської школи, до його думок прислухалися і намагалися втілити їх. Він не лише наш сучасник. Він прогнозував майбутнє освіти.
З нагоди 100-річчя з Дня народження видатного педагога в актовій залі НВК №11 відбувся урочистий захід науково-практична конференція «Слово – найтонший дотик до серця». У цьому дійстві брали участь учні, вчителі початкових класів, вчителі української мови та літератури, вчитель історії та викладач кафедри педагогіки, психології та фізичного виховання гуманітарно-педагогічного коледжу МДУ.
З життям і творчістю присутніх ознайомили учні 10-го та 8-го класів Гавриш Ніколетта, Волошин Каміла та Олексик Олександра. Концепцію громадянського виховання за В. Сухомлинським представила вчитель історії Комар В. І. Родзинкою цього заходу був імпровізований виступ у формі інтерв’ю майбутніх журналістів – учениці 4-го класу Рошко Юлії та учениці 6-го класу Данканич Ірини із В. О. Сухомлинським, роль якого виконав артист Мукачівського драматичного театру Аітов Руслан Юнірович. На честь світоча педагогічної науки звучали поезії у виконанні учениці 7-го класу Мочані Кристини та пісні у виконанні учениць 8-го класу Верби Мілани та Пашко Габріели. Учні початкових класів порадували присутніх інсценівками за казками педагога. Заслуговує на увагу виступ Синевич І. С., викладача кафедри педагогіки, психології та фізичного виховання гуманітарно-педагогічного коледжу МДУ, яка акцентувала на спорідненості ідей і принципів В. Сухомлинського з основами нової української школи.
Спадщина кожного митця має свою долю. Одну досить швидко забувають, іншу якийсь час тримають у полі зору. І лише небагатьом випадає залишитися у «великому часі». Є всі підстави стверджувати, що спадщина Василя Сухомлинського належить до останніх.
Переглядів: 451 | Додав: marijaandjaloshij | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради