УОКМС Мукачівської міської ради
П`ятниця, 29.03.2024, 02:19
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

16:52
Вчитель за покликом душі

Найбільш престижний в освіті конкурс – це «Учитель року». Його переможці – безумовні «зірки». Призи, гранти, популярність. Конкурс, як прожектор, висвітлює «нові землі» й особистості. Цього року переможцем обласного конкурсу «Вчитель року-2012» в номінації «українська мова та література» стала Лашкай Віта Степанівна.

Життєві шляхи – як  ріки, а ріки – як життєві шляхи. Одні несуть свої води тихо й незворушно, інші ж вирують, намагаються знести каміння зі шляху, шукаючи нові русла. Саме такий неспокійний шлях обрала для себе вчителька української мови та літератури Мукачівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 ім. Т.Г.Шевченка Лашкай Віта Степанівна. Професію педагога Віта Степанівна вважає своїм покликанням, своєю долею. 

Учительська доля… Її обирають, вона обирає…Обирає тих, хто любить дітей, знаходить радість у спілкуванні з ними, переймається їхніми успіхами і невдачами.

В невеликому місті над Латорицею, в сім’ї Стойко у 1975 році народилася дівчинка, яку назвали латинським ім’ям Вікторія, що означає «перемога». Кажуть, ім’я визначає долю. Володарка цього імені уважна і м’яка, надзвичайно порядна і чиста душею людина, створена для любові, якою вона ділиться з оточуючими. Ніхто з рідних навіть не уявляв, що ця спокійна, лагідна дівчинка стане в майбутньому вчителькою.

Назавжди в пам’яті закарбувався перший клас і перший урок. Ще, навчаючись у початковій школі, знала – вона стане вчителем і буде працювати саме в цій рідній  школі, яка носить ім’я Тараса Григоровича Шевченка. Захоплення українською мовою та літературою стало для неї пристрастю і визначило життєвий і професійний шлях. Цілеспрямована, працелюбна, допитлива, активна – так її характеризували однокласники. З дитинства любила навчатись, брала активну участь у міських, обласних олімпіадах з української мови, школу закінчила із золотою медаллю. Після закінчення університету прийшла працювати вчителем у школу, де навчалася. Та найбільше зраділа, мабуть, тому, що працювати довелося з улюбленими вчителями, тепер уже колегами. Адже є можливість для вдосконалення фахової майстерності і стати педагогом-майстром.

Висока кваліфікація, професіоналізм, глибокі знання, постійна готовність до роботи – це ділові риси Віти Степанівни, які вона здобула протягом 17 років наполегливої праці . Вона вимоглива, але добра і справедлива. Про таких, як вона, кажуть «вчитель від Бога». Вона глибоко продумовує кожен свій урок, кожен його етап, передбачаючи будь-яку можливу ситуацію та шляхи її вирішення. Кожен урок неповторний, оригінальний і, що найголовніше для дітей, цікавий. У Віти Степанівни індивідуальний підхід до кожного учня, немає забутих, не задіяних на уроці учнів. Матеріал викладає просто, доступно і легко. На уроках учні дізнаються дуже багато цікавої інформації.
Переглядів: 790 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради