УОКМС Мукачівської міської ради
Четвер, 25.04.2024, 07:25
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

18:17
Відбулася нарада директорів загальноосвітніх навчальних закладів міста

31 березня 2015 року під керівництвом Тіби Т.В., в.о. начальника управління освіти, відбулася нарада директорів загальноосвітніх навчальних закладів міста, на яку було запрошено Нусера Е.Е., першого заступника міського голови Мукачева, та Данашовського Е.І., начальника відділу капітального будівництва Мукачівського міськвиконкому.

На зазначеному заході розглянуто наступні питання:

1. Про виділення додаткових коштів з міського та обласного бюджетів на зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів.

2. Про проведення державної підсумкової атестації учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти у 2014/2015 навчальному році та порядок закінчення навчального року.

3. Про підсумки ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2014/2015 н.р.

4. Про стан харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах міста.

5. Про організацію відпочинку дітей та літні мовні табори.

6. Про порядок зарахування дітей у перший клас навчальних закладів міста.

7. Різне.

По першому питанню виступив Нусер Е.Е., перший заступник міського голови, який наголосив присутнім, що міськвиконкомом проводиться робота переходу навчальних закладів міста на альтернативне опалення. Зокрема він навів приклади навчальних закладів, в яких вже проведена ця робота, а саме ЗОШ №7, ДНЗ №25. Присутнім на нараді керівникам шкіл було продемонстровано нову котельню ЗОШ №7, яка працює на дерев’яних пелетах, та ознайомлено з технологічним процесом роботи котельні. Далі у своєму виступі Ернест Ернестович ознайомив учасників наради з переліком навчальних закладів, на які в цьому році заплановано виділення додаткових коштів з міського та обласного бюджетів на зміцнення матеріально-технічної бази. В доповнення виступу першого заступника міського голови Данашовський Е.І., начальник відділу капітального будівництва Мукачівського міськвиконкому, назвав навчальні заклади, для яких вже готова технічна документація для проведення капітальних ремонтів та поточних ремонтів.

  

  

Не менш важливими питаннями порядку денного є проведення державної підсумкової атестації учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти у 2014/2015 навчальному році та порядок закінчення навчального року, які новації чекають на випускників та вчителів – на все це у своєму виступі звернула увагу Рубець М.І., завідувач методичного кабінету.

Разом з тим, підводячи підсумки ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2014/2015 н.р. Мар’яна Іржіївна повідомила присутніх, що у цьому році учні здобули 87 дипломів переможців (у 2013/2014 лише 76 дипломів), перерахувала предмети, з яких покращилася результати, а також – з яких погіршилися. Приємно порадували освітян міста учні-учасники ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, які вже здобули 6 дипломів переможців, хоча олімпіади ще тривають.

По четвертому та п’ятому питаннях виступила Куцик Т.М., яка ознайомила присутніх з результатами перевірки стану харчування в деяких школах міста, порівнявши вартості обідів, наголосила про зміни в кампанії оздоровлення, зокрема зі створенням літніх мовних таборів при ЗОШ №2, СШ №4 та №16, перерахувала школи, де будуть оздоровчі табори з денним перебуванням дітей – ЗОШ № 6, 11 та 20.

Бігарій І.Д., головний спеціаліст управління освіти, виступаючи по п’ятому питання порядку денного повідомив присутнім, що в цьому році трохи зміниться порядок прийому дітей у перші класи. Також Ігор Дєрдьович наголосив на змінах меж мікрорайону і в першу чергу у перший клас будуть прийматися діти з цього мікрорайону обслуговування.

В доповнення виступу по цьому питанню, Т. Тіба, в.о. начальника управління освіти, наголосила, що відповідно до розпорядження міського голови від 23.01.2015 № 31 „Про порядок зарахування дітей у дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади міста” видано наказ управління освіти від 31.03.2015 №61 „Про порядок прийому дітей до 1 класів загальноосвітніх навчальних закладів міста.

По завершенні розгляду зазначених питань порядку денного прийнято конкретні рішення, які будуть направлені для реалізації відповідно до компетенції директорам навчальних закладів міста. 

У різному було розглянуто ряд питань.

З інформацією про місячник благоустрою по закріпленим територіям за навчальними закладами міста ознайомив присутніх Бігарій І.Д., головний спеціаліст управління освіти.

Тіба Т.В., в.о. начальника управління освіти, звернула увагу директорів шкіл на пропозиції з відпрацювання 24 квітня 2015 року тих навчальних закладів, які є пунктами тестування на зовнішнє незалежне оцінювання 2015 року з української мови і літератури.

Переглядів: 679 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради