УОКМС Мукачівської міської ради
Четвер, 25.04.2024, 16:37
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

14:47
Відбувся міський семінар-практикум методичного об’єднання вчителів трудового навчання

18 листопада 2014 року  на базі Мукачівської  ЗОШ І – ІІІ ст. №2  ім. Т.Г. Шевченка відбувся  міський семінар-практикум методичного об’єднання вчителів трудового навчання на тему « Проектування професійного успіху. Вибір професії ».

Тема семінару-практикуму обрана не випадково, адже профорієнтація була й залишається однією з найбільших  молодіжних  проблем. Від якості її вирішення багато у чому залежить змістовна наповненість всієї подальшої трудової діяльності людини та її особистісного життя. Складність такого дійства як вибір професії полягає у тому, що приймати відповідне рішення людині доводиться у доволі юному віці (15-17 років), коли вона ще не має суттєвого  ні життєвого,  ні  професійного досвіду. Цілком зрозуміло, що на цьому етапі учні загальноосвітніх шкіл потребують ґрунтовної та кваліфікованої допомоги з боку фахівців.

  

Учасники семінару мали змогу відвідати урок в 11 класі , який провела вчитель  трудового навчання Керита Ірина Миколаївна.  Вона ознайомила учнів з психологічною класифікацією професій, запропонованою Климовим, обговорила стан ринку праці нашого регіону .

 Чинне місце на уроці було відведено самостійній пошуковій діяльності учнів. Особлива увага  також зверталась тим якостям та задаткам, які необхідні для успішної професійної діяльності, якщо учень обирає професію певного типу.

Психолог школи Спачинська Олеся Андріївна допомогла учням визначитися, чи відповідає обрана ними професія особистісним якостям і властивостям за допомогою тесту, підготовленого співробітниками Інституту професійного самовизначення молоді Академії наук України.

   

Далі присутнім була запропонована доповідь психолога  на тему «Технології активізації професійного самовизначення школярів».

Під час обговорення та підведення підсумків семінару методист методичного кабінету Михайлович А.Г. та присутні  дали високу методичну оцінку проведеним заходам, відзначили практичну спрямованість та актуальність розглянутих питань.

   

Переглядів: 609 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради