УОКМС Мукачівської міської ради
П`ятниця, 29.03.2024, 02:38
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

20:13
Відбувся науково-методичний семінар для вчителів англійської мови

Знання англійської мови необхідні людям в сучасному світі - кордони між державами поступово стираються, а міжнародною мовою, якою володіє більшість людей в країнах світу, є англійська. Недарма 2016 рік – це рік англійської мови в Україні.

23 березня 2016 року на базі мукачівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 ім. О.С.Пушкіна відбувся науково-методичний семінар для вчителів англійської мови на тему «Метод використання проектних робіт при вивченні англійської мови», присвячений основним методичним засадам щодо застосування проектних технологій у процесі навчання англійської мови учнів загальноосвітніх навчальних закладів. У роботі цього заходу взяли участь вчителі англійської мови шкіл міста. Найкраще починати навчання іноземної мови з дитинства. Якість отриманих знань безпосередньо залежить від того, як побудовано заняття. Діти набагато краще засвоюють матеріал, коли процес йде весело і цікаво. Метод проектів є ефективним засобом розвитку пізнавального інтересу учнів. Його головною метою є не отримання високої оцінки, а досягнення позитивного результату в розв’язанні певної проблеми. Проектна діяльність дає змогу поглибити знання учнів з навчальних предметів, визначити їхні здібності, розвинути інтерес до дослідницької роботи, сформувати вміння працювати з різноманітними інформаційними джерелами, навчити проводити спостереження та робити висновки, залучитися до пошукової діяльності, відкриває в учнях здібності лідерів, які вчаться організовувати роботу в групах, уміння співпрацювати, відчувати себе членом команди, брати відповідальність на себе, реалізовувати результати діяльності. Це відповідає соціальному запиту сучасності: надається перевага комунікативній компетентності – учитися жити разом.

 

Вивчення іноземної мови надзвичайно важливе на сучасному етапі розвитку суспільства. Початок оволодіння цими знаннями закладається саме в школі через співпрацю вчителя і учня. А від зацікавленості дітей у навчанні залежить подальший результат. Одним із дієвих способів організації мовної взаємодії на уроках англійської мови є метод проектів як засіб формування позитивного інтересу до іншомовної культури. Він дозволяє учням виявити самостійність у виборі джерел інформації, способу її викладу і презентації результатів роботи.

  

Семінар розпочався виступом заступника директора школи з навчально-виховної роботи Василенко Н.О., яка ознайомила учасників зібрання з системою роботи, традиціями школи. Цікавою для вчителів стала мультимедійна презентація «Проектна робота на уроках англійської мови». Вчителі школи Угляк В.З., Гринько Л.В., Бобуська Н.В., Волошин Н.М., Борковська В.В. підготували доповіді за даною тематикою з метою обміну досвіду між вчителями, адже вони мають змогу поповнитися новими знаннями, поспілкуватися на професійні теми, а також отримати рекомендації щодо впровадження методики викладання окремих аспектів іноземних мов тощо.

  

Учасники зібрання змогли належно оцінити майстерність вчителів щодо методів та прийомів організації навчальної діяльності, що забезпечують мотивацію до вивчення іноземної мови. Обговорювалися наступні питання: структура проекту, як правильно обирати завдання та он-лайн ресурси для проекту; в чому полягає освітня цінність інформаційних технологій. Після кожної доповіді вчителів виступали учні школи. Діти ділилися своїми здобутками, презентували творчі проектні роботи. У невимушеній атмосфері взаємодовіри учні англійською мовою відтворювали діалоги, подорожували, змагались у знаннях навчального матеріалу.

  

Сподіваємося, що традиція проведення подібних заходів сприятиме підвищенню професійного рівня вчителів англійської мови міста.

   

Переглядів: 660 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради