УОКМС Мукачівської міської ради
Середа, 24.04.2024, 05:49
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

12:37
Відбувся семінар практичних психологів та соціальних педагогів на тему: «Формування психологічної готовності випускників до ЗНО»

Зовнішнє незалежне оцінювання — це реальність нашого освітнього простору. В педагогічних колах проблеми та перспективи, пов’язані із зовнішнім незалежним оцінюванням (ЗНО), сьогодні широко обговорюють. Нині проблема методичного супроводу предметної підготовки до ЗНО достатньо висвітлена, тоді як психологічний компонент такої підготовки залишається мало розробленою сферою психолого-педагогічної теорії та практики.

Саме тому 15 листопада 2016 року на базі  Мукачівського ліцею відбувся навчально – методичний  семінар практичних психологів та соціальних педагогів на тему: «Формування психологічної готовності випускників до ЗНО».

Тестування – це серйозне психологічне випробування тому завдання школи і практичних психологів  допомогти учням психологічно налаштувати учнів на успіх, ознайомити з правилами проходження ЗНО, допомогти в підготовці до тестування.

Для психолога важливіше не те, наскільки переконання учасників ЗНО об’єктивно відображають реальну картину тестування, а емоційні установки випускників та їхніх батьків. Тому основною його метою є організація та впровадження різних форм роботи з усіма учасниками навчально-виховного процесу щодо розвіювання негативних переконань , які склалася в учнів, батьків та педагогів щодо процедури ЗНО. А очікуваним результатом поперджувально-просвітницької, розвивальної роботи буде формування позитивного ставлення до зовнішнього незалежного оцінювання та психологічної готовності до зовнішнього незалежного оцінювання.

За результатами семінару всі практичні  психологи шкіл ознайомились  з методикою формування психологічної готовності до ЗНО, отримали детальні рекомендації, які можуть використовувати в своїй роботі з випускниками, їх батьками та педагогами.

Переглядів: 562 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради