УОКМС Мукачівської міської ради
Субота, 20.04.2024, 08:48
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

19:16
Відбувся семінар-практикум класних керівників загальноосвітніх шкіл

18 квітня 2016 року на базі Мукачівського центру позашкільної освіти відбувся семінар-практикум класних керівників загальноосвітніх шкіл міста Мукачева на тему: «Екологічне виховання учнівської молоді методами ігрової діяльності у різних напрямках позашкільної освіти».

Тема семінару вибрана невипадково, вона актуальна і дуже цікава для педагогів різних фахів.

У педагогічній та методичній літературі пропонується значна кількість ефективних методів і прийомів, які позитивно впливають на навчальний процес. Одним із них є гра як домінантна та провідна діяльність дітей.

Ігрова діяльність є особливою сферою людської діяльності, мета якої – отримання задоволення внаслідок вияву власних фізичних і духовних сил. Поєднуючись з працею, пізнанням, мистецтвом, спортом, вона забезпечує необхідні емоційні умови для всебічного розвитку особистості.

Гра, навчання та праця – це три опорних видів діяльності людини. Гра готує дитину до навчання і праці.

«Яка дитина у грі, така вона буде й у праці», - стверджував А.С.Макаренко, тому що гра – це навчання і праця.

  

Кожна гра повинна нести в собі якусь мету, допомогти дітям дізнатися про щось нове, цікаве.

Гра, як зазначається в психологічному словнику, - це довільна діяльність, яка відображає у специфічній, умовно узагальненій формі ставлення людини до світу людей, до самої себе, і має за мету самовираження індивіда, формування у нього певних типів соціальної поведінки та активізації біологічних та інтелектуальних можливостей особистості.

Гра – незамінна форма організації діяльності дітей. Тому педагоги Мукачівського центру позашкільної освіти в процесі гурткової роботи цьому виду діяльності відводять належне місце. Ігрова форма роботи на заняттях гуртків всіх профілів по всіх напрямках (еколого-натуралістичному, туристсько-краєзнавчому, науково-технічному) забезпечує підвищення активності вихованців на заняттях, розвиває їх пізнавальні здібності, творчість, ініціативу, винахідливість, формує й удосконалює у дітей увагу, мислення, пам'ять.

  

З метою підвищення рівня екологічної свідомості, активізації пізнавальної, творчої та просвітницької діяльності учнівської молоді, Мукачівський центр позашкільної освіти провів, під час вищевказаного семінару-практикуму класних керівників, загальноміську гру-подорож «Еко-квест», в якій взяли участь команди загальноосвітніх шкіл міста.

Гра видалась насиченою за змістом, але дуже цікавою.

Кожна команда підготувала емблему, речівку та оформила тематичний плакат, який пропагує захист навколишнього середовища від забруднення та бережливе ставлення до природи. Команди виконали практичне завдання по висаджуванню рослин, виготовили поробки із побутових відходів та природного матеріалу, виконали ряд завдань із техніки пішохідного туризму.

  

За підсумками змагань у загальноміській грі-подорожі «Еко-квест», всі команди нагороджені грамотами Мукачівського центру позашкільної освіти по відповідним номінаціям.

Письменник М.Горький вважав, що гра – це шлях до пізнання світу, в якому діти живуть і який вони покликані змінити і змінити на краще.

  

                                                                        В.о.директора Мукачівського

                                                                        центру позашкільної освіти

         М.В.Резнікова

Переглядів: 661 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради