УОКМС Мукачівської міської ради
Середа, 24.04.2024, 08:14
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

21:15
Відбувся семінар вчителів 4-х класів
29 квітня 2015 року на базі Мукачівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №13 відбувся семінар вчителів 4-х класів на тему: «Стимулювання пізнавальних інтересів молодших школярів шляхом впровадження інтерактивних методів та форм навчання», присвячений Всесвітньому дню Землі. З метою підготовки до семінару була створена творча група  вчителів у складі Січки В.О., Дюлай Н.В., Юртин О.О. під керівництвом заступника директора школи з навчально-виховної роботи Цифри Н.М.

Вчитель 4-А класу Січка В.О в цікавій формі ознайомила присутніх із творчими напрацюваннями колективу початкової ланки ЗОШ№13. У формі презентації розповіла присутнім про використання інтерактивних методів і форм навчання на різних етапах уроку.

  

День Землі – це захід, покликаний привернути  увагу на проблеми та стан нашої планети. Пріоритетними напрямками  у цій галузі є вирішення  питань  охорони навколишнього середовища, збереження флори і фауни. У ході семінару  були використані  сучасні методи  подачі інформації: демонстрація відеоролика, презентація, використання музичних фрагментів, методична гра з елементами тренінгу, який провела вчитель 4-Б класу  Дюлай Н.В. Змістовними та різноплановими були завдання, які піднімали проблеми екології і захисту Землі в цілому. Велику зацікавленість серед учасників викликала вправа «Яблуко – модель Землі», де на прикладі яблука, наочно демонструвалась складова  нашої планети, наслідком поділу якої самі учасники мали можливість бачити, що тонкий шар земної поверхні, який забезпечує людство їжею, складає шкоринку з 1/32 частини яблука. Є над чим замислитись, правда?!

  

Справді жива дискусія розгорнулась під час «Літературної розминки» при обговоренні творів українських письменників, що також переймались екологічними проблемами. Це і  Л. Костенко, В. Геращенко, Г. Жученко… На противагу попереднім видам роботи порадував своєю пишною яскравістю, створений самими учасниками, колаж «Планета моєї мрії», який і представив нам, мешканцям і господарям Землі, бачення світу, в якому всі ми хотіли б жити.

  

Під час проведення методичної гри вчитель 4-В класу Юртин О.О. розповіла присутнім про екологічні проблеми сьогодення: збереження води, забруднення повітря та нераціональне використання земельних ресурсів.

  

Усі присутні зазначили актуальність розглянутої теми та відзначили високий рівень проведення семінару.

Переглядів: 525 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради