УОКМС Мукачівської міської ради
Субота, 20.04.2024, 04:47
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

10:26
Відбувся семінар вчителів української мови та літератури

3 березня 2016 року на базі Мукачівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 ім. Т.Г. Шевченка відбувся семінар вчителів української мови та літератури «Формування пізнавальної самостійності, пошукової діяльності шляхом використання інтерактивних технологій на уроках української мови та літератури».

В 11 класі було проведено урок-дослідження творчого доробку Василя Симоненка «Упаду я зорею, мій вічний народе, на трагічній і довгій Чумацький твій шлях» учителем української мови і літератури Гафинець В.П. Форма уроку – дослідження з елементами рольової гри сприяла активізації пізнавальної самостійності, дослідницькій діяльності школярів. Виступи учнів із результатами дослідження поетичної творчості В.Симоненка збагатили знання одинадцятикласників про «витязя молодої української поезії», як одного з перших майстрів слова, який згорів від любові й гніву до рідної України.

  

Вчителем української мови та літератури Лашкай В.С у 9 - А класі був проведений. урок на тему «Складне речення із сурядним і підрядним зв’язком», на якому формувалися мовна, мовленнєва, соціокультурна, діяльнісна компетенції відповідно до вимог чинної Програми. Учителем особлива увага зосереджувалася на прагматичному аспекті тексту з елементами дослідження за фрейм-проблемою. Розв’язання проблемних питань уроку сприяли тому, що учні швидко і якісно опрацювали мовний матеріал, зосереджуючи увагу на важливих аспектах. Протягом уроку було сформульовану тезу, аргументи, висновок власного висловлення за епіграфом уроку. У спілкуванні з учнями підтримувалася належна психологічна атмосфера завдяки тому, що вчитель уміло пов’язала форми роботи під час вивчення мовної теми з життєвою компетентністю сучасних учнів.

  

В кімнаті-музеї Т.Г. Шевченка відбулося відкрите засідання літературної студії «Джерельце», керівником якої є вчитель української мови та літератури Лендєл А. І.

На засіданні було підведено підсумки роботи літстудії за 2015 рік, а також члени літстудії поділилися своїми успіхами та досягненнями на поетичній ниві. Шевченківці та гості (вчителі з різних шкіл міста) познайомилися з творчістю Закарпатських письменниць, членів літературного об'єднання «Рідне слово» Тищук В.В. та Лімбах Г. І. У літературній світлиці звучало поетичне слово як юних, та і досвідчених поетів.

Присутні були приємно вражені творчими доробками літстудіївців, учнів 3 – 11 класів: Бідюк А., Олексин В., Горват А., Варги М., Бондарєвої Д., Варги А., Шушман А. та ін. Кращі твори будуть представлені на літературному конкурсі, оголошеному Мукачівською міською бібліотекою.

Виступ Дички Н.І на тему «Формування пізнавальної самостійності, пошукової діяльності шляхом використання інтерактивних технологій на уроках української мови та літератури», що супроводжувався лаконічною презентацією, спонукав філологів до обговорення проблемного питання семінару. Порушувалися наболілі питання сьогодення, які наразі турбують вчителів української мови та літератури.

  

Активізація самостійної творчої діяльності школярів, на думку педагогів, сприятиме саморозвитку, самовдосконаленню, самореалізації особистості. Це є основним завданням сучасної школи.

Переглядів: 666 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради