УОКМС Мукачівської міської ради
Четвер, 25.04.2024, 17:52
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

10:27
Відпочиваємо з користю

Нещодавно, під час стажування в управлінні освіти Мукачівського міськвиконкому, ми відвідали літній мовний табір з денним перебуванням при ЗОШ №15. Там ми дізналися багато цікавого, зокрема те, що вже понад 10 років школа співпрацює з чеськими волонтерами, які щороку проводять табір. 

Під час цієї тісної співпраці не лише чеські волонтери відвідували Україну, а й здібні учні разом зі своїми педагогами їздили в гості до Чеської республіки, де активно провели час, відвідуючи музеї, табори, визначні пам'ятки. Чеська громадська організація "АДРА" забезпечує дітей трьохразовим збалансованим харчуванням та усім необхідним для проведення різних творчих задумів. Ми поспілкувалися з керівником громадської організації, Барбарою Лішковою, студентом торгівельно-економічного факультету. Вона розповіла про те, що дітки здібні до вивчення та засвоєння мов і легко знаходять спільні інтереси з волонтерами. 

  

Протягом двох тижнів в таборі мають змогу відпочити 60 дітей пільгових категорій. Це діти, чиї батьки в АТО, ті, що перебувають на диспансерному обліку, з багатодітних сімей, а також талановиті і обдаровані учні школи. Організатори табору з неймовірною відповідальністю відносяться до розробки плану дитячого відпочинку. Кожен день - це насичена програма, завдяки якій учні мають змогу вивчити іноземну мову під час спілкування з носіями чеської, пізнають нове і весело проводять час. Діти відпочивають з 20 червня по 03 липня 2016 року і щодня мають особливу тематичну програму. Розвивати мовні здібності школярі змогли за допомогою перегляду мультиків та фільмів чеською мовою в "День знавців іноземної мови". 

  

Прийшовши до табору, можна побачити радісні обличчя учнів, які із задоволенням грають в ігри, запропоновані волонтерами і вихователями табору, проводять різноманітні конкурси. Так, декілька днів тому в таборі відчувався дух боротьби. Це був "День води". Всі бажаючі брали участь в різних естафетах, пов'язаних з водою і, звичайно ж, переможці були нагороджені почесними медалями та кубками. Звісно ж, вчителі прививають любов до Батьківщини, а тому присвятили два дні на вивчення українськийх традицій в ігровій формі та познайомили з нашими захисниками під час екскурсії до прикордонного загону. Баскетбольний клуб "Імпульс" провів дружній турнір, в якому із задоволенням прийняли участь усі. А от вчора обличчя не тільки вихованців, а й педагогів були розмальовані барвистими фарбами. 

   

Також педагоги табору влаштовують вихованцям пізнавальні екскурсії, перегляд фільмів, знайомство із спортсменами, зокрема Василем Вірастюком, а також знайомство з українською патрульною поліцією. Ввечері усі разом проводять дискотеки, танцювальні та пісенні конкурси, а також співають разом чесько- та англійськомовні пісні. Тому, якщо ви хочете, щоб ваша дитина провела два тижні весело та цікаво, безпечно та повчально, то зробіть правильний вибір - запропонуйте дитині відвідати денний чеськомовний табір.

   

 

Підготували

Якубич Емілія та Кіш Емілія

Переглядів: 605 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради