УОКМС Мукачівської міської ради
Вівторок, 23.04.2024, 19:25
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

17:06
Відпочивали і, відпочиваючи, навчались

Запорукою майбутнього кожної держави є здоров’я її населення. Екологічні, економічні, соціальні проблеми в суспільстві зумовлюють негативну тенденцію до погіршення фізичного, морального, психічного стану громадян України. Тому особливо важливим стає питання організації відпочинку та оздоровлення дітей. Наймасовішою організаційною формою відпочинку та оздоровлення дітей є дитячі оздоровчі установи. У нашому місті цю функцію у літній канікулярний період взяли на себе  загальноосвітні навчальні заклади.

На виконання рішення виконавчого комітету Мукачівської міської ради від 25.04.2016  №92 «Про організацію роботи літніх мовних таборів з денним перебуванням та таборів з денним перебуванням при загальноосвітніх навчальних закладах в літку 2016 року», в Мукачеві, на базі ЗОШ №2, 6,11, 20, СШ №4, 16, НВК «ЗОШ І ступеня-гімназія» з 30.05 по 15.06.2016 року організовані табори оздоровлення та відпочинку дітей.

Мета роботи таборів – популяризація вивчення іноземних мов, забезпечення належного контролю за додержанням законодавства в сфері оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, гармонійне поєднання відпочинку дітей з організованим змістовним дозвіллям, розумне поєднання праці, спорту, з пізнавальною, естетичною, оздоровчою діяльністю.

  

Зміст, форми та методи роботи в таборах будувались на принципі ініціативи й самодіяльності дітей та учнівської молоді. Плани відображали всі сторони роботи з дітьми. Це пізнавальні екскурсії, бесіди, спортивні заходи, заходи щодо здорового способу життя та охорони навколишнього середовища, ігри, конкурси, вікторини загальнорозвивального характеру.

Діти постійно чули щось нове, слухали цікаві розповіді, могли обмінюватись досвідом і знаннями, брали активну участь у посильній практичній роботі.

  

Першочергове завдання Мукачівського центру позашкільної освіти в літній канікулярний період 2016 року є участь у роботі всіх таборів оздоровлення та відпочинку дітей нашого міста, забезпечення змістовного дозвілля, задоволення інтересів і духовних запитів відповідно до індивідуальних потреб дітей.

Тому план роботи та організації дозвілля з гуртківцями МЦПО та учнями, що перебували в вищевказаних таборах, був скорегований на поглиблення знань бережливого ставлення до природи, любові до рідного краю, розвитку практичних умінь та навичок у дітей.

  

З 30 травня по 15 червня 2016 року педагоги МЦПО провели ряд заходів екологічного, науково-технічного та туристсько-краєзнавчого спрямування: цікаві конкурси на кращу композицію з польових квітів та природного матеріалу, розважально-пізнавальні вікторини, змагання з техніки пішохідного туризму, рольові ігри, ігротеки, бесіди та майстер-класи.

Крім того, що діти за цей період чудово відпочили і набралися сил, вони ще і навчилися вести фенологічні спостереження за рослинами і тваринами, правильно збирати гербарій та лікарські рослини, екологічно грамотно поводити себе в природі, ознайомилися з такими небезпечними рослинами, як борщівник і амброзія полинолиста, довідалися багато цікавого про оточуючий їх світ.

  

Таким чином, учнівська молодь нашого міста за період роботи таборів і відпочивала, і, відпочиваючи, навчалась.

Під час літнього відпочинку та оздоровлення в таборах повніше розкривається особистість дитини. В таких умовах швидше можна помітити те, що в школі залишається прихованим, тобто краще вивчити і зрозуміти дитячу психологію. Крім того, доброзичливе ставлення однолітків і педагогів до кожної дитини сприяють самоутвердженню тих дітей, які у шкільному житті вважалися «важкими». Саме під час літнього відпочинку складаються всі умови для активного стимулювання прагнення дітей до самостійності, ініціативи, кмітливості, активності і творчого розвитку.

  

Охоплення дітей виховними заходами в канікулярний час сприяє зміцненню їхнього здоров’я, забезпечує зайнятість та запобігає явищам бездоглядності, дає змогу продовжувати процес навчання та виховання, а також розвивати їх творчі здібності.

                                                                       В.о.директора Мукачівського центру

                                                         позашкільної освіти

                                                         М.В.Резнікова

Переглядів: 569 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради