УОКМС Мукачівської міської ради
Четвер, 25.04.2024, 14:25
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

08:27
Відзначення 69-ї річниці з дня визволення Мукачева від фашистських загарбників
 

На виконання розпорядження Мукачівського міського голови 24.09.2013 № 399 «Про підготовку та відзначення  69-ї річниці з дня визволення України та міста Мукачева від фашистських загарбників», з метою вшанування учасників Великої Вітчизняної війни та виховання у молодого покоління почуття патріотизму і шанобливого ставлення до героїчного минулого свого міста та країни  з 21 по 25 жовтня 2013 року учні та педагоги навчальних закладів міста прийняли активну участь у заходах по відзначення 69-ї річниці з дня визволення Мукачева від фашистських загарбників.

 

    Напередодні свята у школах були проведені уроки мужності, виховні години, конкурси малюнків, творчих робіт на тему „Шляхами подвигу та слави”. Члени волонтерських загонів загальноосвітніх шкіл організували відвідування на дому та привітання листівками ветеранів та інвалідів Великої Вітчизняної війни. Для дітей були проведені екскурсії в музеї Великої Вітчизняної війни на базі ЗОШ № 10, 13 та музей Бойової слави 128–ої окремої механізованої бригади.

         Справжньою мистецькою подією стало відкриття 24 жовтня у фойє Закарпатського обласного російському драматичного театру тематичної виставки фотографій ведучих фотографів міста та малюнків учнів Мукачівської художньої школи, присвячених Дню визволення Мукачева. Виставці передував конкурс творчих робіт юних художників, переможці якого були нагороджені міською владою цінними подарунками під час відкриття виставки.

       25 жовтня учні загальноосвітніх шкіл прийняли участь у покладанні квітів до братських могил на Росвигівському кладовищі, до Вічного вогню у парку Перемоги та на Центральному кладовищі. А члени Мукачівської учнівської  Ради старшокласників традиційно вітали ветеранів Великої Вітчизняної війни під час покладання квітів до Обеліску Слави та урочистого зібрання у Закарпатському обласному  російському драматичному театрі. 

    Справжнім подарунком для юних мукачівців, учнів 10-11 кл. з числа  обдарованих дітей та дітей пільгових категорій, став безкоштовний перегляд художнього фільму «Сталінград», який відбувся за сприяння директора КМЦ «Барва» Шубець Володимира Омеляновича 25 жовтня  у кінотеатрі «Перемога». Цей витвір сучасного кінематографічного мистецтва дав можливість дітям відчути всі жахіття війни, оцінити подвиг, який здійснили їх прадіди, поклавши життя за Перемогу над фашистською чумою.

         На урочистому зібранні з нагоди відзначення Дня визволення міста Мукачева від фашистських окупантів у Закарпатському обласному російському драматичному театрі від імені молодого покоління мукачівців ветеранів вітала учениця 11 кл. ЗОШ № 11, заступник голови Мукачівської учнівської Ради старшокласників, Шкріба Каріна, яка віддаючи шану героям визволителям, подякувала їх за щасливе дитинство та можливість жити у вільній країні.

Гарним завершенням свята став концерт для ветеранів Великої Вітчизняної війни, в якому прийняли участь обдаровані діти, творчі колективи Будинку школярів, шкіл естетичного виховання та Будинку культури.  

 

        
Переглядів: 721 | Додав: Fvlad9920 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради