УОКМС Мукачівської міської ради
Четвер, 25.04.2024, 13:31
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

14:44
Виховний захід «Правопорушення підлітків та кримінальна відповідальність ».

Соціально-педагогічна робота з правопорушниками має на меті запобігти поширенню правопорушень як соціального явища, їх негативним наслідкам, формуванню схильності до протиправної поведінки, створення умов для повернення до нормального способу життя осіб, схильних до протиправної поведінки.

    

Одним із напрямків такої роботи є профілактика правопорушень. Під профілактикою правопорушень серед дітей слід розуміти діяльність органів і служб у справах дітей, спеціальних установ для дітей, спрямовану на виявлення та усунення причин і умов, що сприяють вчиненню дітьми правопорушень, а також позитивний вплив на поведінку окремих дітей.

28 листопада 2013 р. в Мукачівському Будинку школярів був проведений виховний захід на тему «Правопорушення підлітків та кримінальна відповідальність ». Під час заходу відбулася зустріч школярів міста з оперуповноваженим сектору кримінальної міліції у справах дітей лейтенантом міліції Іваном Кляпом та прокурором міської прокуратури Сергієм Фотченко, які в своїх виступах роз’яснили поняття кримінальна відповідальність неповнолітніх та наголосили на необхідності відповідальності за свої дії. Після цього поважні гості відповіли на всі запитання зацікавлених підлітків. А наприкінці заходу до уваги присутніх був запропонований відеофільм «Діти за гратами», побудований на розповідях неповнолітніх злочинців, які відбувають покарання в колоніях.

Треба зауважити, що такі превентивні виховні заходи  забезпечують гармонійний розвиток особистості, формування громадянина, здатного до свідомого суспільного вибору, вільного саморозвитку особистості, сприяють гармонізації відносин особистості й суспільства, вирішенню проблем психологічного забезпечення навчально-виховного процесу загальноосвітньої школи, профілактиці конфліктів, правопорушень.

 

                                   

                                    

                                   

 

Прес-служба Мукачівського Будинку школярів
Переглядів: 1065 | Додав: Fvlad9920 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради