УОКМС Мукачівської міської ради
Четвер, 18.04.2024, 21:50
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

11:11
Використання елементів краєзнавства на уроках української мови та літератури

Нині, в часи становлення України як незалежної держави, національне виховання повинно займати  провідне місце в усьому навчально-виховному  процесі школи. Відомо, що патріотизм починається з любові до рідного куточка, з колискової,  яку співала мати до своєї дитини. Саме ці фактори формують поняття “малої Батьківщини”. І лише пізніше приходить усвідомлення себе сином чи донькою великої Батьківщини – України, гордість за її славне минуле і розуміння того, що треба працювати для її майбутнього. Розуміючи це, 23 жовтня 2014 року на базі Мукачівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 13 був проведений навчально-методичний семінар на тему: “Використання елементів краєзнавства на уроках української мови та літератури як форми розвитку творчих здібностей учнів”.

   

Для вчителів-філологів була організована екскурсія до Чинадіївського замку Сент-Міклош, де вустами художника Йосипа Бартоша ожила розповідь про життя однієї з найвидатніших особистостей епохи – Ілони Зріні. Після надзвичайно цікавої та пізнавальної екскурсії присутні були запрошені до конференц-зали. Тут методист методичного кабінету управління освіти  з навчальних дисциплін Паулишинець С.М. ознайомила учасників семінару з можливостями використання елементів краєзнавства на уроках української мови та літератури.

Заступник директора з навчально-виховної роботи ЗОШ № 13 Глеба В.Ю. розповіла присутнім про роботу методоб’єднання вчителів української мови та літератури,  про використання елементів краєзнавства на різних етапах уроків, в позакласній, виховній роботі вчителями школи.

   

Переглядів: 730 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради