УОКМС Мукачівської міської ради
Четвер, 25.04.2024, 22:31
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

10:14
Всеукраїнський тиждень дитячого читання в навчальних закладах міста

    До 2008 року Всеукраїнський тиждень дитячого читання мав назву Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книжки. А ще раніше, на час свого започаткування у 1943 році, - «Книжкові іменини». Дотримуючись традицій, Всеукраїнський тиждень дитячого читання щорічно стартує в різних регіонах України.

         

   У наш перенасичений інформацією час це свято набуває особливого значення: допомагає дітям відчути радість спілкування з книгою, привертає увагу суспільства до проблем дитячого читання.

    Цього року урочисте відкриття Тижня відбулося в ЗОШ №20, де шкільним бібліотекарям міста було представлено мистецьке свято «Художник з душею поета…», присвячене ювілейній даті великого Кобзаря.

У рамках Тижня дитячого читання працівники шкільних бібліотек підготували та провели багато змістовних літературно-мистецьких та просвітницьких заходів з нагоди відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка:

- літературно-театралізовані свята – «Іде Кобзар широким світом» для учнів 5-7 кл. ЗОШ №2; «Іду з дитинства до Тараса» для учнів 3 кл. ЗОШ №7; «Тарас Шевченко – дітям України» для учнів 8-10 кл. ЗОШ № 13;

- Шевченківські читання за матеріалами книги Д.Чуба «Живий Шевченко» з вихованцями ГПД 4 кл. ЗОШ №2;

- цикли книжково-ілюстративних виставок: «Шевченкова слава – слава України» (ЗОШ №7), «Великий син українського народу» (ЗОШ № 13); «Великий син Великого народу» та «Т.Г.Шевченко – художник» (бібліотека методичного кабінету);

- конкурс читців «Гортаючи сторінки Кобзаря» (ЗОШ № 11);

- конкурс художників-ілюстраторів «Світе тихий, краю милий, моя Україно!» (ЗОШ №6);

- виставка стіннівок та малюнків «Тобі, Тарасе, наша шана і любов!»  (СЗОШ №4).

    Під час Тижня дитячого читання в шкільних бібліотеках навчальних закладів міста було проведено культурно-просвітницькі заходи: літературно-музичну годину «Захоплююча подорож у великий і прекрасний світ музики» до 165-річчя від дня народження В.Івасюка для учнів 6-8 кл. ЗОШ №10, бібліотечно-театралізоване свято «Посвята в читачі» для учнів 1 кл. ЗОШ №10; гру-подорож «Мандрівка у чарівний світ українських казок» для учнів 3 кл. ЗОШ №11, виховну  бесіду «Людина без книги, як криниця без води» для учнів 4 кл. ЗОШ №11; театралізоване бібліотечне свято «Я – книга, я – товариш твій, тож берегти мене умій» для учнів 1-9 кл., їх батьків та вчителів CЗОШ №16.

    Користувачі шкільних бібліотек брали участь у цікавих та пізнавальних змаганнях: літературному КВК «У світі казки» серед учнів 1-4 класів ЗОШ №1, конкурсі закладинок серед учнів 4-7 кл. ЗОШ №6, літературному конкурсі «Проба пера» серед учнів 5-10 кл. та конкурсі «Найкращий читач школи» серед учнів 6-7 класів ЗОШ №6; конкурсі дитячих малюнків «Юні ілюстратори книги» серед учнів 5-6 кл. та стінгазет «Книга – справжній скарб» серед учнів 7-8 кл ЗОШ №11; конкурсі декламаторського мистецтва «Розкажу про Україну» серед учнів 1-4 класів та літературному брейн-рингу «Розумники і розумниці» серед учнів 3 кл. ЗОШ №13.

       Підвищенню престижу читання книг та популяризації новинок літератури сприяє організація тематичних експозицій та книжкових виставок: «Нові надходження дитячої літератури» (ЗОШ №6), «Англійська література для дітей» (ЗОШ №10), «Свої знання ми черпаемо з книг» та «Зорій довіку поміж нас» до дня народження Л.Українки (ЗОШ №13).

   З метою розкриття фондів бібліотек та популяризації книг впродовж Тижня проводилися заходи: мультимедійні презентації «З історії книги» та «Мандруємо книжковими стежками», екскурсії у бібліотеку, посвята першокласників у читачі, анкетування учнів з метою вивчення їх інтересів при виборі літератури, благодійна акція «Подаруй бібліотеці книгу» тощо.

   Святкова програма Тижня читання завершилася пізнавально-розважальним бібліотечним заходом «Книга як засіб передачі інформації: минуле чи майбутнє?», який провела бібліотекар ліцею Шестак Н.Л. Враховуючи всі аргументи «за» і «проти», учасники полеміки дійшли висновку: якщо правильно розставити пріоритети, то виявиться, що комп’ютер не є конкурентом книзі і не замінює її, а є надійним другом і партнером.

   Сподіваємося, що бібліотечні заходи, проведені під час Тижня дитячого читання, сприяли зростанню інтересу дітей до книги.

 

         

                    









 










 

Переглядів: 809 | Додав: Fvlad9920 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради