УОКМС Мукачівської міської ради
П`ятниця, 29.03.2024, 12:44
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

09:57
Завершився ХХ-ий ювілейний Всеукраїнський дитячо-юнацький фестиваль-конкурс «Різдвяна зіронька– 2017»

Кожного року в святкові дні, коли колядки та щедрівки звучать у кожному куточку нашої держави, Всеукраїнський дитячо-юнацький фестиваль естрадної пісні «Різдвяна зіронька» запалює вогні, скликаючи до Мукачева юні співочі обдарування. Цьогоріч фестивалю-конкурсу виповнилося 20 років, протягом яких у місто над Латорицею приїздять учасники майже з усіх куточків України. За цей час в ньому взяли участь 2568 виконавців. Всі ці роки незмінним організатором фестивалю є Мукачівський Будинок школярів, який очолює Галина Яківна Пенська. Саме завдяки її натхненній праці та вмінню організувати творчий процес, невеликий колектив закладу проводить конкурс на високому професійному рівні. Треба також зазначити, що фестиваль не досяг би такого рівня, якби не багаторічна підтримка міського голови Андрія Вікторовича Балоги та управління освіти Мукачівського міськвиконкому (начальник управління Катерина Олександрівна Кришінець-Андялошій).

На сценічні підмостки ювілейного фестивалю вийшло майже 200 дітей та підлітків. В перший день конкурсу свої вокальні можливості продемонстрували учасники молодшої та середньої вікових категорій, другий день був присвячений виступам конкурсантів старшої вікової категорії та вокальних ансамблів.

  

Фестиваль-конкурс відбувався  у концертному залі Християнського культурного центру. Окрасою відкриття фестивалю стала різдвяна вокально-хореографічна композиція у виконанні творчих колективів  Будинкушколярів - дитячо-юнацького театру «Мельпомена», хореографічного колективу «Візаві»,  студії естрадної пісні «Акорд», зразкового хореографічного колективу «Сузір’я», керівника гуртків Олександра Ференцика та струнного квартету під керівництвом Сергія Добоша.

З вітальними словами та добрими побажаннями звернулася до присутніх 
начальник управління освіти Мукачівського міськвиконкому Катерина Олександрівна Кришінець-Андялошій. Вона вручила грамоти Українського Державного Центру позашкільної освіти Міністерства освіти та  науки України, а також грамоти міського голови постійним членам  журі фестивалю Яні Садварій – автору-пісняру, солістці Заслуженого академічного Закарпатського народного хору; Олександру Садварій – заслуженому артисту України, солісту обласної філармонії; Надії Підгородській – заслуженому працівнику культури України, голові циклової комісії «Академічний спів» Ужгородського музичного училища ім. Д.  Задора; Мирославі Качур – кандидату педагогічних наук, доценту, завідувачу кафедри співу, диригування і музично-теоретичних дисциплін Мукачівського державного університету.

Тепло привітала всіх присутніх директор фестивалю Галина Яківна Пенська. Вона висловила безмежну вдячність й нагородила грамотами викладачів вокалу, які невтомно працювали всі ці роки у великих та малих містах і селах нашої держави та відкривали й розвивали нові юні таланти. Вихованці цих педагогів були неодноразовими учасниками та переможцями фестивалю в минулі роки.

  

Виступи конкурсантів оцінювало компетентне журі у складі:

Яна Садварій – автор-пісняр, солістка Заслуженого академічного Закарпатського народного хору;

Олександр Садварій – заслужений артист України, соліст обласної філармонії;

Надія Підгородська – заслужений працівник культуриУкраїни, голова циклової комісії «Академічний спів» Ужгородського музичного училища ім. Д.  Задора;

Василина Голянич – солістка Заслуженого академічного Закарпатського народного хору, учасниця багатьох фестивалів та конкурсів;

Голова журі Мирослава Качур – кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри співу, диригування і музично-теоретичних дисциплін Мукачівського державного університету.

Після закінчення конкурсної програми всіх номінаціях журі визначилопереможців та призерів, а саме:

В номінації «Солісти»:

У молодшій віковій категорії(група «А»,7-9 років)

І місце – Вероніка Морська (м. Біла Церква);

ІІ місце – Вікторія Штефанюк(м. Рахів); Єгор Уманець(м. Одеса);

ІІІ місце – Ольга Науменко (м. Біла Церква); Юлія Білинець(м. Хуст); Катерина Лазарчик(м. Ужгород);

  

У молодшій віковій категорії (група «Б»,10-13 років):

І місце – Христина-Олександра Ляшко (с. Ільниця, Іршавский р-н);
ІІ місце – Діана Шкребій(м. Нетішин); Кароліна Борис (м. Хуст);

ІІІ місце – Лілія Тудовші (с.Крайниково, Хустський р-н); Лоліта Савчук (м. Кам’янське);  Михайло Черничко (с.Осій, Іршавський р-н); Денис Дзвоник (м. Хмельницький);

У середній віковій категорії(14-16 років):

І місце – Анастасія Саваріна(м. Ужгород);

ІІ місце – Олександр Гобан( с. Липча, Хустський р-н);Марія Головачук (м. Нетішин);

ІІІ місце – Владислава Бортник (м. Чугуїв); Олена Гардзель ( м. Хмельницький); Дарина Бродська( м. Нетішин);

   

У старшійвіковійкатегорії(17-19 років):

І місце – АрзуСаламова(м. Мукачево);

ІІ місце – Ярослав Давидюк(с. Путиловичі, Житомирська обл.);          Марина Лавришинець( с. Тисолово, Тячівський р-н);

ІІІ місце – Мирослав Мадяр ( м. Мукачево);

В номінації  «Дуети»:

ІІ місце – дует «Карамельки»(м. Мукачево);

  

В номінації  «Ансамблі»:

Молодша вікова категорія «А»:

І місце – вокальний ансамбль «Акорд» (м. Мукачево);

ІІ місце – народний художній колектив вокальний ансамбль «Співограй» (м. Біла Церква);

ІІІ місце - зразковий театр пісні «Криниченька» ( м. Нетішин);

Молодша вікова категорія «Б»:

І місце - народний художній колектив вокальний ансамбль «Співограй» (м. Біла Церква);

ІІ місце – вокальний ансамбль «Акорд» (м. Мукачево);

ІІІ місце – зразкова вокальна студія «Перлина» ( м. Тростянець);

Середня вікова категорія:

І місце – народний художній колектив театр пісні «Злагода» (м. Хмельницький);

ІІ місце –зразковий театр пісні «Криниченька» (м.Нетішин);

ІІІ місце – гурт «Диво» (м. Кам’янське)

Другий день фестивалю був відзначений чудовим концертом, в якому звучали пісні у виконанні  члена журі заслуженого артиста України, соліста обласної філармонії Олександра Садварія  та лауреатів і переможців фестивалів минулих років Владислава  Голованова, Мирослави  Вербищук, Маріанни Окс, Андріани Борисової, Віталія Горвата,  Анастасії Дьоміної, Юлії Бежинець, АрзуСаламової, Олександра Поповича. В глядацькій залі лунали оплески та вигуки «браво».

Завершилося чудове свято музики гала-концертом учасників фестивалю  та нагородженням лауреатів і переможців конкурсу.

Переможців та учасників фестивалю-конкурсу привітали голова журі фестивалю Мирослава Качур та директор фестивалю Галина Пенська.  Вони вручили грамоти та солодкі подарунки всім учасникам конкурсу. З нагоди 20річчя фестивалю був випущений пам’ятний журнал, який став особливим подарунком  всім учасникам та керівникам колективів.З вітальним словом звернулася до всіх присутніх начальник управління освіти міськвиконкому Катерина  Кришінець –Андялошій, яка вручила грамоти та подарунки лауреатам фестивалю. Гран-прі фестивалю та грошову премію отримав зразковий вокальний ансамбль  «Вернісаж» (м. Нетішин).  Вручив нагороду заступник міського голови Олександр Галай.

Фестивальну конкурсну програму  та концерт артистично та невимушено вели вихованці студії ведучих радіо та телебачення «Овація» Ярослав Боднар, Владислав Вергун, Катерина Зийнич та Ірина Гомонай.

 Традиційно була організована програма відпочинку за межами конкурсу -цікаві, пізнавальні екскурсії по місту та в замок «Паланок» для учасників фестивалю. Нажаль, погана погода завадила  запланованим виїздам за межі Мукачева.

Фестиваль залишив по собі чудові враження та безліч позитивних емоцій в учасників, глядачів та керівників колективів. Ось деякі з них:

  «Ми з Тростянця. Дуже вдячні за такий чудовий конкурс, за можливість для дітей розкрити свої таланти. Чудова підготовка, технічна підтримка, організація, місце проведення. З ювілеєм!»

«Вітання з Нетішина! Із задоволенням кожен рік беремо участь у «Різдвяній зіроньці»! Дуже позитивний, творчий, яскравий фестиваль. Висловлюємо величезну подяку організаторам конкурсу за прекрасну організацію та підтримку. Такому конкурсу треба бути завжди!»

«Ми приїхали з м. Біла Церква. Знаємо про фестиваль, як про дуже сильний і цікавий, високого рівня. Ми вдячні за можливість дітям України проявити свої таланти. Гарна святкова атмосфера, чудова організація. Хорошого майбутнього «Різдвяній зіроньці»!

«Дуже гарний, а головне, потрібний у наш час конкурс. Радію, що наші діти мають можливість проявляти й розвивати свої таланти. Дякую організаторам, учасникам, членам журі.»

Ось і добігло до кінця чудове свято дитинства, співу, щирих посмішок та теплого спілкування. Ми кажемо йому: «Прощавай, ювілейна «Різдвяна зіронька – 2017»! До зустрічі,  наступний, ХХІ фестиваль-конкурс «Різдвяна зіронька – 2018»! 

Прес-центр Мукачівського Будинку школярів

Переглядів: 814 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради