УОКМС Мукачівської міської ради
Вівторок, 16.04.2024, 15:54
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

08:46
Звіт творчих колективів Мукачівського Будинку школярів «Дитинство в сонячних долонях»

В цей день червневий, сину, тобі бажаю миру…

Свято миру, світла і добра

Звіт творчих колективів Мукачівського Будинку школярів «Дитинство в сонячних долонях»

  День захисту дітей 1 червня – це день, коли людство згадує про те, що діти –  головний його скарб, який потребує любові, захисту та піклування. Цього року в Україні його святкують з особливими думками та мріями – про мир та злагоду, про порозуміння та єднання, про справжню незалежність нашої держави.

  Вже декілька років поспіль саме 1 червня в Мукачівському Будинку школярів відбувається звіт творчих колективів закладу перед батьками та громадськістю міста. Його промовиста назва «Дитинство в сонячних долонях» саме зараз звучить актуально, як ніколи. Цьогоріч кількість бажаючих насолодитись цим святом дитинства була, як і завжди, такою, що концертний зал Християнського Культурного Центру був заповнений вщент.

  Святковий настрій присутнім одразу у вестибюлі створювала виставка робіт вихованців зразкової студії  образотворчого мистецтва «Палітра» (кер. Олаг Я.С.), гуртків «Образотворче мистецтво» (кер. Шаленик Л.І.), «Образотворче мистецтво» та «Художня кераміка» (кер. Сливчук О.А.), «Світ дизайну» (кер. Гелетей І.І.); «Бісероплетіння» та «Народна творчість» (кер. Гаврилів Н.А.). Малюнки та вироби, представлені до уваги глядачів, вирізнялися як умілим використанням традиційних технік, так і застосуванням нових. Тут можна було побачити  намиста та вишивані картини з бісеру; квіткові мотиви яскравих розписів в техніці батік; народні ляльки; традиційні розписи та сюжети глиняних фігур і рельєфних картин; прекрасні картини, написані маслом та акварелі, тощо.  Сподобалися гостям і дитячі фотопортрети, створені юними фотографами, вихованцями гуртка «Юні фотолюбителі» (кер. Цільо М.І.) та фотоколажі гуртків «Юні журналісти» (кер. Балог Н.П.) та «Комп’ютерна азбука» (кер. Легеза Н.В.).

  Та головне свято очікувало глядачів у  святково прикрашеному залі, де з нетерпінням чекали свого виходу на сцену юні співаки та танцюристи. Грандіозна концертна програма, яку артистично та невимушено вели майбутні телевізійні зірки, вихованці студії ведучих радіо та телебачення «Овація» (кер. Пенська Г.Я.), із самого початку захопила увагу всіх присутніх і викликала бурю позитивних емоцій. Вже добре відомі та нові танцювальні композиції зразкового хореографічного колективу «Сузір’я» (кер. Ткач О.Д.), хореографічних колективів «Візаві» (Біленко Г.І.), «Живчики» (Загарі О.О.), хореографічного колективу бального танцю (кер. Сініченко Н.В.), як і завжди, зачаровували глядачів веселкою барвистих костюмів, народними та сучасними мелодіями та неабиякою майстерністю танцюристів. Запальний настрій юних виконавців веселим відлунням оплесків відгукувався у залі. А солісти вокальної студії «Акорд»  (кер.Шлагер Н.В.) і ансамблю «Перевесло» (кер.Фаріон Н.О.) порадували присутніх розмаїттям гарних пісень та дзвінкими голосами. Фольклорно-етнографічна студія «Колиба» (кер. Бляшин А.Ф.) закружляла у вирі закарпатських народних мелодій.

   З теплими словами подяки і привітання до батьків, гуртківців та педагогів звернулася директор Будинку школярів Галина Яківна Пенська. Вона наголосила на тому, що навіть у цей непростий час Мукачівський Будинок школярів, який є кращим позашкільним закладом Закарпаття, збирає у своїх гуртках більше тисячі вихованців, які розвивають свої здібності і таланти і виховуються справжніми патріотами України. Вона вручила посвідчення про позашкільну освіту і грамоти  випускникам закладу та подяки батькам за активну участь у житті Будинку школярів.

  Свято дитинства закінчилося виходом на сцену всіх учасників та педагогів, які разом із всіма присутніми піднесено та щиро виконали твір «Заспіваймо пісню за Україну». 

  Свої враження та емоції вдячні глядачі залишили у «Книзі відгуків» Будинку школярів:

«Із захопленням спостерігаю за творчою діяльністю Будинку школярів. Продовжуйте і надалі відкривати зірки нашого міста на небосхилі нашої Батьківщини!»

«Наша велика родина висловлює щиру подяку всім викладачам та директору Будинку школярів за велику любов до дітей, до прекрасного, до своєї праці. Ви творите чудеса, кожен день перетворюючи у дитяче свято».

«Вдячні за сумлінну працю колективу Будинку школярів! Наснаги, успіхів, творчих здобутків та багато таких гарних концертів».

«Дякуємо за чудове яскраве свято радості, добра, весни. За можливість бачити таланти своїх дітей, їхні успіхи, творче зростання. Для нас, батьків, це найкраща нагорода, найвища подяка! Творчого зростання і наснаги на майбутнє!»

 

Прес-служба Мукачівського Будинку школярів

Переглядів: 659 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради