УОКМС Мукачівської міської ради
П`ятниця, 26.04.2024, 21:58
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

14:49
Cемінар-практикум вчителів біології

22 березня у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №6 було проведено семінар-практикум вчителів біології міста на тему «Впровадження інноваційних технологій навчання на  уроках біології». Згідно з планом роботи семінару біологи міста відвідали відкриті уроки, ознайомилися з доповідями вчителів школи.

         Високим науково-методичним рівнем відзначився урок біології у 10-А класі (вчитель Росоха О.Б.) на тему «Неклітинні форми життя. Віруси, їх будова і властивості». Десятикласники продемонстрували глибокі знання матеріалу, вміння самостійно створювати творчі презентації до уроку. Роботу на уроці педагог побудувала так, що оптимально поєднувалися традиційні методи і прийому навчання з інноваційними. На всіх етапах уроку виклад матеріалу вчителем супроводжувався демонстрацією слайдів, схем, таблиць, ілюстрацій про життя і властивості вірусів. Особливий інтерес в учнів та присутніх викликав відеофільм про історію виникнення вірусів, їх життєдіяльність та вплив на організм людини. Інтерактивні технології навчання, які були застосовані на уроці, сприяють розвитку творчого мислення школярів, стимулюють до самостійного засвоєння навчального матеріалу, формують вміння робити висновки, узагальнення. Яскравим свідченням цього є «Коло ідей» про заходи профілактики вірусних захворювань.

         Вчитель вміє зацікавити учнів, спонукає їх до творчої роботи, активного пошуку і самостійного створення власних проектів на теми наступних уроків.




Не менш цікавим був урок біології у 8-Б класі «Різноманітність птахів» (вчитель Іваньо М. Ю.)

         Застосовуючи випереджаючі завдання, педагог зуміла організувати створення учнями буклетів до теми, що вивчається, як от: «Надряд Пінгвіни», «Надряд Безкілеві», «Надряд Кілеві». Доповненням до буклетів були і власні презентації восьмикласників про види птахів.

         Виклад нового матеріалу супроводжувався записами голосів птахів, слайд-шоу, демонстрацією опорних схем і таблиць, а при вивчення таксономічних одиниць – стендів кабінету біології.

         Оригінальним було закріплення вивченого матеріалу, під час якого поєднувалася творча робота над прислів’ями з визначенням індивідуальних ознак птахів. 

         Активно і жваво пройшов етап розв’язування кросворда «Впізнай птаха».

         Марія Юріївна протягом усього уроку уміло поєднувала інноваційні технології та інтерактивні методи навчання.

Сучасний урок біології зорієнтований на необхідності використання новітніх технологій у поєднання з активними формами навчання. Про це було наголошено в доповіді Оксани Борисівни Росохи. Адже пошук оптимальних шляхів зацікавлення учнів навчанням, підвищення їхньої розумової активної активності, спонукання до творчості, виховання школяра – все це стало об’єктом роботи вчителів біології ЗОШ №6. Досвід роботи педагогів переконує, що їх учні добре володіють знаннями з предмета, виявляють вміння творчо працювати.

         Підводячи підсумки роботи семінару, вчителями біології міста було відзначено високий рівень роботи педагогів ЗОШ №6, їх вміння охопити протягом уроку великий обсяг навчального матеріалу та активне і доцільне впровадження інноваційних технологій.




Переглядів: 1003 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради